Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Officiële opening van Ratatouille: The Adventure

juli 10, 2014 115
Op 10 juli 2014 opent Disneyland Paris een nieuwe wereld in het teken van de Disney•Pixar film Ratatouille. Het nieuwe mini-land, La Place de Rémy, is een eerbetoon aan de kleine chef en bevindt zich in het Walt Disney Studios Park.

In dit nieuwe mini-land opent een nieuwe attractie! Deze gaat Ratatouille: The Adventure heten en is de 60e attractie die haar deuren opent in Disneyland Paris. In de ‘ratmobiel’ krimpen de gasten tot het formaat van een rat voor een waanzinnig culinair avontuur door Gusteau’s bekende restaurant. Het avontuur begint op de daken van Parijs, waarna de gasten zich begeven naar de bruisende keuken van het restaurant van Gusteau, om vervolgens een bezoekje brengen aan de voorraadkast en daarna de drukke eetzaal in te gaan onder toeziend oog van Chef Skinner. Dit smaakvolle avontuur zit vol onverwachte wendingen!

Ratatouille: The Adventure ligt op La Place de Rémy, de Ratatouille versie van een typisch plein in Parijs. In dit nieuwe mini-land komt ook Bistrot chez Rémy, een restaurant wat, in een larger-than-life setting, heerlijke gerechten serveert, waaronder het bekende gerecht van de kleine chef: ratatouille. Later dit jaar opent eveneens een speciale winkel, Chez Marianne – Souvenirs de Paris, de deuren op La Place de Rémy.

Ratatouille: The Adventure is een unieke Disney attractie met karretjes die zich zonder rails voortbewegen langs enorme 3D projecties van de Pixar Animation Studios. De attractie combineert creatieve verbeelding en technische know-how, de kenmerken van Walt Disney Imagineering, om een state-of-the-art storytelling ervaring te creëren.
Het culinaire avontuur gaat op 10 juli 2014 van start, exclusief in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris.


Ratatouille: The Adventure: De 60e attractie in Disneyland Paris

De culinaire wereld van de Disney•Pixar film Ratatouille komt tot leven in Ratatouille: The Adventure. De attractie gebruikt geen rails en beweegt zich langs enorme 3D projecties met animaties van Pixar Animation Studios. Gasten krimpen tot het formaat van een rat en beleven samen met de kleine chef Rémy een waanzinnig culinair avontuur in de keuken, eetzaal en door de muren van het bekende restaurant van Gusteau.

De attractie
Het avontuur begint, zodra bezoekers aan boord van de ‘ratmobiel’ gaan, een schattige elektrische versie van de harige knaagdiertjes uit de film. De ‘ratmobiel’ start op een dakterras ergens in Parijs, waar je Rémy en de geest van Gusteau druk in gesprek ziet over een speciale maaltijd die Rémy wil maken voor de gasten. Even later zorgt Rémy’s enthousiasme ervoor dat je naar beneden koerst richting de vloer van Gusteau’s keuken. Omdat de grote mensenwereld voor een rat vol gevaren zit moeten Rémy en zijn nieuwe vriendjes snel uit het zicht racen, voordat chef Skinner ze opmerkt! De ratjes snellen van verstopplek naar verstopplek, met Rémy voorop. Gelukkig helpt Linguini altijd een handje!

Een ritje in de ‘ratmobiel’
Door de ongebruikelijke karretjes ervaren de bezoekers de attractie alsof ze net zo groot zijn als een rat. Welkom in de ‘ratmobiel’! Deze vreemde, maar ingenieuze karretjes zijn speciaal door onze Imagineers ontworpen in vijf kleuren. Met een capaciteit voor zes personen zijn ze ideaal voor gezinnen. De ‘ratmobiel’ beweegt zich altijd voort in een groepje van drie, maar geen van de karretjes volgt, net zoals een echte rat, dezelfde route. De attractie is geheel rail-loos!


Afbeelding

Ratatouille op het menu van Bistrot Chez Rémy
Vanaf 10 juli kan iedereen bij Bistrot Chez Rémy van de heerlijke Franse keuken uit de Disney•Pixar film genieten. Het gethematiseerde restaurant is volledig gebaseerd op de wereld van Ratatouille en zelfs de recepten komen uit de film! Het smaakvolle restaurant van de kleine chef Rémy biedt plaats aan 370 mensen en bevindt zich in het gloednieuwe Ratatouille mini-land in het Walt Disney Studios Park. Er kan zowel geluncht als gedineerd worden in Bistrot Chez Rémy.

In de oversized wereld van Bistrot Chez Rémy dienen deksels van confituurpotten als tafelbladen en champagne kurken als stoelen, waarbij gasten het gevoel hebben dat ze zijn gekrompen tot de grootte van een rat! Ook andere alledaagse restaurant voorwerpen zijn op rat formaat te zien in Bistrot Chez Rémy. Zo is een papieren cocktail paraplu een parasol en wordt het restaurant gescheiden door reuze kookboeken en enorme borden.

Op het menu van dit door Ratatouille geïnspireerde restaurant staan onder andere entrecote met frieten en natuurlijk ratatouille! De kleine chef raadt zijn gasten aan te starten met een frisse salade en te eindigen met een smakelijk dessert, zoals een selectie van Franse kazen, waaronder Brie de Meaux, of een fruitsalade. Bon appétit!

La Place de Rémy: een eerbetoon van Disneyland aan Parijs
De nieuwe attractie Ratatouille: The Adventure ligt in het Walt Disney Studios Park op La Place de Rémy. Dit mini-land dankt haar naam aan de kleine chef en is geïnspireerd zijn lievelingsstad: Parijs. La Place de Rémy is een eerbetoon aan de echte Lichtstad en is geïnspireerd op het Parijs uit de film.

Aan La Place de Rémy ligt ook het op Ratatouille geïnspireerde restaurant genaamd Bistrot Chez Rémy, waar je dezelfde sfeer en verhoudingen vindt als aan het einde van de attractie. Om het mini-land helemaal af te maken opent er deze herfst een winkeltje op La Place de Rémy, namelijk Chez Marianne – Souvenirs de Paris.

Het Parijs uit de film Ratatouille is gebaseerd op een aantal herkenbare buurten uit de Lichtstad. Place Dauphine en Boulevard Haussmann hebben in het bijzonder invloed gehad op het ontwerp. De Imagineers hebben ervoor gekozen om de kleuren van de gevels en de buurt intenser dan de werkelijkheid te maken, waardoor het gevoel van de film tot leven komt!

Een van de meest spectaculaire elementen van La Place de Rémy is de fontein. De inspiratie voor deze fontein komt van Place des Vosges, waar een fontein staat die gekenmerkt wordt door haar ronde bassins en waterspuwende leeuwenkoppen. De ontwerper Harley Jessup, die eveneens meewerkte aan de film Ratatouille, voegde persoonlijk de finishing touch toe: verwijzingen naar Rémy, zijn vriendjes en de keuken. De fontein wordt gekenmerkt door ratjes die gebeeldhouwde champagneflessen vasthouden waar het water uit spuit.

La Place de Rémy heeft twee hoofdstraten: Allée des Marchands en Rue Auguste Gusteau. Op het plein bij Bistrot chez Rémy is een eerbetoon aan Paul Bocuse, ’s werelds grootste chef, te vinden. Bocuse is een grote inspiratie voor de makers van Ratatouille geweest. De lantaarnpalen en bankjes zijn ook typisch Parijs. Dankzij de Imagineers kunnen bezoekers een wandeling maken door Parijs zoals in de film Ratatouille. Echte kenners zien daar ook de kleine verwijzingen naar de film, zoals Linguini’s fiets, Colette’s motor of de gestolen Vespa van Chef Skinner.

Van film tot werkelijkheid: de job van de Imagineers
Onze Disney Imagineers zijn dagelijks bezig om animatiefilms om te zetten in attracties, shows, restaurants en hotels. Deze groep creatieve en technische mensen transformeert de bekendste animatiefilms naar unieke spectaculaire ervaringen.

Het ontstaan van de Imagineers
Walt Disney Imagineering is in 1952 door Walt Disney opgericht om het Disneyland Park in Anaheim (Californië) te ontwerpen en bouwen. Tot op de dag van vandaag zijn Imagineers verantwoordelijk voor de creatie, van de concept fase tot de werkelijke bouw, van alle Disney resorts, parken, attracties, cruise schepen en evenementlocaties ter wereld. Dit is nog niet alles: ze ontwerpen en maken ook restaurants, winkeltjes en hotels. Het Imagineering team bestaat onder andere uit ontwerpers, ingenieurs, architecten en animators: meer dan 140 beroepen in totaal! Het team doet al het voorbereidende werk, zodat de gasten terecht komen in de magische wereld van Disney, die ze kennen van het witte doek.

De unieke kracht van Walt Disney Imagineering ligt in de combinatie van creatieve en technische talenten, het bouwen van nieuwe soorten shows en entertainment geïnspireerd op de verhalen van Disney. Dankzij de expertise van de Imagineers werkt Ratatouille: The Adventure met state-of-the-art technologie om het verhaal tot leven te brengen. John Lasseter, die niet alleen de Disney en Pixar Animation Studios bestuurt maar ook de functie van Principal Creative Advisor bij Walt Disney Imagineering bekleedt, zei: “Ik beloof u dat we niet alleen de beste films blijven maken, maar ook de beste attracties.”

Over de film Ratatouille
Rémy is een een jong ratje die ervan droomt ooit een grote Franse chef-kok te worden. Hij staat in tweestrijd tussen wat zijn familie wil en zijn roeping. Rémy is bereid alles te geven om zijn passie voor koken te kunnen naleven en onder het restaurant van top chef Auguste Gusteau krijgt hij die kans! Samen met zijn vriendje Linguini zet Rémy op hilarische wijze Parijs op zijn kop.

Zoom in (real dimensions: 720 x 540)Afbeelding

Zoom in (real dimensions: 720 x 960)Afbeelding

Philippe Gas en Tom Staggs op het podium

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Afbeelding

Ook Linguini is erbij

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Afbeelding

Bob Iger op het podium

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Afbeelding

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Afbeelding

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Afbeelding

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Afbeelding

De Disneyland Paris Ambasadeurs

Zoom in (real dimensions: 768 x 1024)Afbeelding

Bron foto's:  DLP Today en @PhotosMagiques
 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 17 maart 2021 09:08