Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuws van Duffy

september 12, 2022 154
De onthulling van "The World of Duffy and Friends"-panel, stond zondag op D23 Expo in het teken van de introductie van Duffy aan de Amerikaanse fans. Duffy is een teddybeer die een ware razernij heeft veroorzaakt in de Disney-parken in Tokio en Shanghai. Nu het aantal fans wereldwijd blijft toenemen, kondigt Disney een Disney+ stop-motion animatieserie aan met zes afleveringen die nu in de maak is.

Panelgasten werden voor het eerst getrakteerd op een korte samenvatting van de franchise, die teruggaat tot 2004 toen de speelgoedbeer zijn debuut maakte in Tokyo DisneySea (na een korte, onaangekondigde verschijning in de Amerikaanse parken), waar hij een naam en een achtergrondverhaal kreeg: Minnie Mouse naaide de beer met de hand en gaf hem aan Mickey om mee op reis te gaan terwijl hij de vele havens van DisneySea verkende. De beer, die in DisneySea's Cape Cod Village woont, ontwikkelde al snel een eigen leven en kreeg gezelschap van een groeiende familie van knuffelige vrienden, waaronder:
  • Shellie May, een vrouwelijke beer die werd beschreven als avontuurlijker dan Duffy en die Duffy aanmoedigt om nieuwe dingen te proberen. Ze houdt ook van het maken van cadeaus voor mensen in nood.
  • Gelatoni, een artistieke groene kat die overal schoonheid in ziet.
  • Stella Lou, een pittig violetkleurige konijn met lange oren dat dol is op dansen. Ze droomt ervan een professionele danseres te worden en heeft Duffy geleerd wat het betekent om te dromen.
  • Cookie Ann, een gele puppykok die bedreven is in het combineren van niet-gerelateerde dingen om iets geweldigs te creëren.
  • Olu Mel, een groene schildpad die als muzikant één is met de natuur. Hij speelt op zijn kleine ukelele en kan harmonie creëren tussen de vogels, bomen en alle natuurlijke dingen.
  • En de nieuwste aanwinst: Lina Bell, een roze vos-detective die dol is op leren en een klein vergrootglas bij zich heeft om haar te helpen mysteries op te lossen. Haar kijk op het leven: aanwijzingen voor de problemen van het leven liggen misschien voor je neus, dus open je ogen! Lina heeft veel tijd in het bos doorgebracht en heeft daardoor veel geleerd over planten en bosdieren.
De moderator van het panel, Carlye Wisel, verwelkomde drie panelleden die betrokken waren bij de groeiende aanwezigheid van Duffy and Friends in de parken: Senior Story Editor Charlie Watanabe, Daniel Jue (WDI Portfolio Creative Executive) en Eva Lee (Senior Manager Franchise en Partnership Development). Ze legden uit dat de pastelkleurige knuffels bedoeld zijn om comfort te bieden en stress te verlichten. Alleen al het vasthouden van één van de dieren, zei Jue, zorgt ervoor dat chemicaliën in de hersenen vrijkomen waardoor we ons beter voelen. Watanabe voegde eraan toe dat de stressvolle Japanse cultuur enorm heeft geprofiteerd van het hebben van deze dieren om van te houden. In de Disney Parken worden de knuffels naar buiten gericht gehouden, zodat ze kunnen genieten van dezelfde visuele ervaring die hun eigenaren hebben. Watanabe zei dat naarmate het geboortecijfer van Japan is gedaald, de dieren een leegte hebben opgevuld als 'surrogaatkinderen'. 

Er werden foto's getoond van de ongelooflijk lange rijen die zich vorig jaar in Shanghai Disney Resort vormden toen Lina Bell werd geïntroduceerd. Door fans gemaakte kostuums voor de pluchedieren onthulden verder hun groeiende populariteit. InStyle China zette Lina Bell zelfs op de cover als 'Vriend van het Jaar'. Lina Bell was net twee dagen voorafgaand aan het panel verwelkomd in Disneyland Hong Kong. Op de vraag of er binnenkort meer vrienden komen, zei Jue cryptisch dat er "altijd ruimte is voor meer in onze verbeelding" en Lee voegt eraan toe: "Als het verhaal een nieuw personage vereist, zijn er misschien meer."

Lee gaf aan dat een klein vlindertje dat we zien rondvliegen in de bijbehorende videoshort die Watanabe schrijft in de toekomst mogelijk nog verder wordt ontwikkeld. Het panel eindigde met een vertoning van een nooit eerder vertoond video-avontuur genaamd "Lunch Box Mystery", dat op een later tijdstip zal worden uitgebracht. Het verhaal ging over Duffy die zijn lunchtrommel met bloemendesign verloor in een tuin. Met het speurwerk van Lina Bell wordt ontdekt dat de doos werd ondergedompeld door een paar ondeugende felpaarse moedervlekken, de ene een beetje groter dan de andere. De introductie van deze twee nieuwe personages in de Duffy World zorgde voor veel ophef onder Duffy-fans...
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender