Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

NATIONAL GEOGRAPHIC KONDIGT PREMIÈREDATUM AAN VOOR 'A SMALL LIGHT', EEN SERIE OVER HET BIJZONDERE LEVEN VAN MIEP GIES

februari 16, 2023 82
A Small Light vertelt het opmerkelijke waargebeurde verhaal van Miep Gies, die alles riskeerde om Anne Frank en haar familie te verbergen in Amsterdam. Met in de hoofdrollen; BAFTA-genomineerde Bel Powley ('The Morning Show'), Joe Cole ('Gangs of London') en de voor een Emmy® genomineerde Liev Schreiber ('Ray Donovan').
 
A Small Light wordt vanaf 2 mei wekelijks met een dubbele aflevering om 20:30 uur uitgezonden op National Geographic.

De nieuwe serie A SMALL LIGHT gaat over het inspirerende, waargebeurde verhaal van Miep Gies, die een cruciale rol speelde bij het verbergen van Anne Frank en haar familie tijdens de nazi-bezetting in Amsterdam. Om Miep te eren op wat vandaag haar 114e verjaardag zou zijn geweest, kondigt National Geographic met trots aan dat de serie op dinsdag 2 mei om 20:30 uur in première gaat op National Geographic en dezelfde dag ook te streamen is op Disney+ .

A SMALL LIGHT vertelt het opmerkelijke verhaal van secretaresse Miep Gies (Bel Powley), een jonge zorgeloze en eigenzinnige vrouw. Wanneer haar baas, Otto Frank (Liev Schreiber), haar vraagt om te helpen zijn familie te verbergen voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog stemt Miep zonder aarzelen in. De volgende twee jaar waakten zij en haar moedige en toegewijde man Jan (Joe Cole), samen met enkele andere helden, over de families Frank, van Pels en Pfeffer die zich in het achterhuis op de prinsengracht verborgen hielden. 

De serie beschrijft hoe Miep's leven veranderde op het moment dat ze "ja" zei tegen Otto Frank. Van dagelijkse voedselruns tot het bij elkaar scharrelen van rantsoenbonnen en het verkopen van geliefde erfstukken, het vergde talloze onbaatzuchtige opofferingen. Uiteindelijk was het ook Miep die het dagboek van Anne Frank vond en het bewaarde, zodat zij en Otto het later met de wereld konden delen en het als een testament voor toekomstige generaties kon dienen.

A SMALL LIGHT werd gefilmd op locaties in Amsterdam en Praag. De serie onthult ook dat het dappere echtpaar niet alleen de acht zielen in het achterhuis verborgen hield voor de nazi's, maar tegelijkertijd met hulp van het Nederlandse verzet vele anderen in en rond Amsterdam verborgen hield. Powley's felle optreden haalt de spinnenwebben uit de geschiedenis en maakt Miep's verhaal relevant en actueel. Het publiek wordt gedwongen zich af te vragen wat zij in Miep's schoenen zouden hebben gedaan; of zij, in de huidige tijdsgeest, de moed zouden hebben om op te staan tegen haat. De titel van de serie komt van een uitspraak van Miep Gies zelf: "Ik houd er niet van om een held genoemd te worden, omdat niemand ooit moet denken dat je speciaal moet zijn om anderen te helpen. Zelfs een gewone secretaresse, een huisvrouw of een tiener kan een klein lichtje aansteken in een donkere kamer."

Joan Rater en Tony Phelan, makers en uitvoerend producenten: "People may know the story of Anne Frank and her family, but what happened outside the annex walls was just as powerful, inspiring and resonant. When we heard about Miep and Jan’s inherent strength in risking their lives for others during the occupation, we were blown away. A SMALL LIGHT is a true story that should never be forgotten. We hope it leaves a lasting impact on viewers and helps to show the importance of discovering untold stories of the Holocaust and the lessons it continues to teach."

De cast bestaat verder uit Amira Casar, die Edith Frank speelt, de moeder van Margot en Anne; Billie Boullet, die Anne Frank uitbeeldt; Ashley Brooke, die Annes oudere zus Margot Frank speelt; Andy Nyman als Hermann van Pels, Caroline Catz als Auguste van Pels, Rudi Goodman als Peter van Pels, en Noah Taylor als dr. Fritz Pfeffer, die zich samen met de familie Frank in het achterhuis verborgen houden; Eleanor Tomlinson als Tess, Miep's beste vriendin; Sally Messham als Bep Voskuijl, Ian McElhinney als Johannes Kleiman en Nicholas Burns als Victor Kugler, Miep's collega's; en Liza Sadovy als Mrs. Stoppelman, Laurie Kynaston als Casmir en Sebastian Armesto als Max Stoppelman. Een Nederlandse rol is weggelegd voor Hanna van Vliet, als Frieda Belifante, een celliste die actief was in het verzet.
 
A SMALL LIGHT wordt geproduceerd door ABC Signature en Keshet Studios voor National Geographic. Executive producers en schrijvers Joan Rater en Tony Phelan (ABC's "Grey's Anatomy," CBS' "Fire Country") dienen als showrunners, en DGA Award-winnares en Emmy®-genomineerde executive producer Susanna Fogel ("The Flight Attendant," "Cat Person") regisseert meerdere afleveringen, waaronder de pilot. Uitvoerend producenten zijn Peter Traugott en Lisa Roos voor Keshet Studios, Alon Shtruzman voor Keshet International en Avi Nir voor Keshet Media Group.


Over National Geographic Content
Bekroonde en veelgeprezen National Geographic Content, onderdeel van een joint venture tussen The Walt Disney Company en de National Geographic Society, creëert en levert meeslepende verhalen en ervaringen in historie, wetenschap, avontuur en ontdekking. De content studio bereikt 300 miljoen mensen wereldwijd in 180 landen en in 33 talen via de wereldwijde National Geographic kanalen (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO), National Geographic Documentary Films, en direct-to-consumer platforms Disney+ en Hulu. De diverse inhoud omvat de met een Emmy® Award bekroonde franchise Genius, de series Life Below Zero en Secrets of the Whales, en de met een Oscar®- en BAFTA-prijs bekroonde film Free Solo. In 2022 werd National Geographic Content bekroond met acht Emmy's voor nieuws en documentaires, naast de Emmy die Life Below Zero won voor Outstanding Cinematography for a Reality Program, de zesde Emmy in totaal.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 16 februari 2023 07:31

Laagste prijs kalender