Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

20 jaar Walt Disney Studios Park: Production Courtyard

maart 16, 2022 1094

Na het verkennen van het Animation Courtyard, zijn we ook benieuwd geworden naar de wereld van de speelfilms. Daarvoor brengen we een bezoek aan Production Courtyard, maar wel versie 2002 natuurlijk.


Aan de andere zijde van het Partners-standbeeld is Production Courtyard te vinden, tot op de dag van vandaag bestaat deze benaming nog steeds, echter is de invulling van dit deel in de loop der jaren aangepast. Oorspronkelijk waren er drie attracties te vinden, CinéMagique, Television Production Tour en Studio Tram Tour – Behind the Magic. Geen van deze attracties is momenteel nog te vinden in het park.


Attracties
CinéMagique was een attractie wat opende met de opening van het Walt Disney Studios Park, maar hield zijn laatste voorstelling in 2017. Deze filmvoorstelling was een ode aan de filmgeschiedenis. Een man uit het publiek kwam in de film terecht, in de tijd van de stomme film. De film schakelde daarna over naar de geluidsfilm en uiteindelijk ook naar kleur. Vele bekende scènes en films kwamen voorbij. Even werd door Disneyland Paris aangekondigd dat de door velen geliefde show zou terugkeren in 2018, maar dit werd uiteindelijk geannuleerd en keerde de show niet meer terug in het toen vernieuwde theater.


Langs het theater van CinéMagique, eveneens aan Place des Stars, was de Television Production Tour te vinden. In dit gebouw was destijds namelijk de Walt Disney Television Studios gevestigd en werden daar onder andere opnames voor Zapping Zone voor het Franse Disney Channel opgenomen. Bezoekers konden een kijkje achter de schermen krijgen bij deze opnames en zo meer te weten komen over het opnameproces van programma’s voor het Disney Channel. De Television Production Tour was geen lang leven gegund en werd in 2007 gestopt. Nu zijn er Stitch Live! en Studio D in dit gebouw gevestigd.


Tot begin 2020 was Studio Tram Tour – Behind the Magic het laatste overgebleven openingsdag attractie van Production Courtyard. Vanwege de uitbreidingsplannen voor het park moest deze attractie het veld ruimen. Echter was dit niet de eerste keer dat de attractie in de weg stond. Met Studio Tram Tour – Behind the Magic, werden gasten getrakteerd op een tour achter de schermen van de filmwereld. Zo werden de gasten met een tram langs verschillende scènes, attributen en auto’s gevoerd.

Tijdens de rit werd de rondleiding gedaan via videoschermen in de trams. Hierop waren oorspronkelijk zes verschillende bekende personen te zien die ieder in hun eigen taal de rondleiding voerden. Zo was voor de Nederlandssprekende gasten Famke Jansen gevraagd. Per tramwagon was een mengeling van twee talen beschikbaar. Dit was echter niet praktisch, waardoor later gekozen werd voor enkel de Frans-Engelse combinatie te behouden. Enkel op het einde waren de andere vier personen nog te zien tijdens het afscheidsmoment, nou dag!

Oorspronkelijk liep de route van Studio Tram Tour – Behind the Magic langs de kostuumafdeling, waarbij gasten een kijkje in het atelier kregen. Echter met de toevoegingen van Toy Story Playland en Ratatouille: The Adventure moest de route worden omgelegd en verdween de kostuumafdeling, waardoor enkel allen nog verteld werd over de kostuums in de film tijdens de route. Catastrophe Canyon en de Reign of Fire-scène bleven wel de gehele tijd behouden. Een deel van de route is overigens behouden gebleven en maakt nu, in aangepaste vorm, deel uit van Cars ROAD TRIP.


Restaurants
Hongerige gasten konden terecht bij Rendez-Vous des Stars, welke was gelegen aan Rue George Méliès. Dit restaurant serveerde oorspronkelijke diverse voor-, hoofd- en nagerechten, welke gekozen konden worden en werden afgerekend aan het einde van het buffet. Het in art-deco-stijl aangeklede restaurant was de plek waar sterren en filmmakers zich thuis zouden voelen om hun lunch te nuttigen. Later werd het restaurant een all-you-can-eat buffet en werd de naam gewijzigd naar Restaurant des Stars. Uiteindelijk bleef het restaurant open tot 2020 en sloot het toen haar deuren voor de uitbreiding van de Avengers Campus.


Winkels
Production Courtyard had geen winkels.

Streetmosphere
Zoals op meerdere plekken op het park was er ook in Production Courtyard van tijd tot tijd streetmosphere te vinden.

Wil je meer weten over hoe het Walt Disney Studios Park er bij de opening uit zag, klik dan snel verder:
20 jaar Walt Disney Studios Park: Front Lot
20 jaar Walt Disney Studios Park: Animation Courtyard
20 jaar Walt Disney Studios Park: Backlot
20 jaar Walt Disney Studios Park: Entertainment

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender