Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

20 jaar Walt Disney Studios Park: Backlot

maart 16, 2022 336
Het laatste en vierde deel van het oorspronkelijke Walt Disney Studios Park is helemaal achterin gelegen, vandaar ook de naam Backlot. Dit gedeelte van het park ondergaat een grootse transformatie naar het nieuwe Avengers Campus.

De Backlot ging via Rue George Méliès over in Piazza Sergio Leone, waarmee je het einde van het park bereikt had. Dit gedeelte, bestaande uit meerdere attracties en restaurants begon in 2019 zijn grote transformatie tot de nieuwe Avengers Campus, waarmee na 17 jaar afscheid genomen werd van een tweetal attracties en in 2020 het overige deel van de Backlot voorgoed verdween. De attracties die je in dit gebied kon vinden waren Armageddon: Les Effets Spéciaux, de Rock’n’Roller Coaster avec Aerosmith en de show Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular.


Attracties
Armageddon: Les Effets Spéciaux was de eerste attractie van de Backlot waar je langs liep. Gebaseerd op de gelijknamige film uit 1998 kwam je in deze attractie eerst in een pre-show ruimte, waarin je enthousiast gemaakt werd voor je rol als figurant bij de opnames van een spannende scène voor de film. Tevens kreeg je tijdens de pre-show ook een stukje geschiedenis van de speciale effecten voorgeschoteld. Vervolgens ging je naar de set waar de opnames gingen plaatsvinden. Hier stond je in het ruimteschip, terwijl dat te maken kreeg met een meteorietenregen. Na deze hoofdakte verliet je het gebouw en kwam je uit aan de ingang van Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Armageddon: Les Effets Spéciaux was niet bepaald één van de populairste attracties, maar desondanks werd er voor de officiële sluiting wel een speciaal evenement georganiseerd in 2019.Afbeelding


Misschien wel de populairste attractie van het hele park was Rock’n’Roller Coaster avec Aerosmith. Bij binnenkomst bij Tour de Force Records werd je getrakteerd op diverse iconische gitaren, kostuums en andere speciale voorwerpen, veelal gesigneerd door bekende artiesten. Vervolgens bracht je een bezoek aan de opnamestudio’s waar je oog in oog kwam te staan met Aerosmith die daar aan het werk waren om een nieuw nummer te schrijven. Daarna stapt je de achtbaan in en kon je tijdens de rit genieten van diverse bekende nummers van de band, met bijbehorend lichtspektakel. Iedere trein had daarbij zijn eigen mix voor zowel licht als geluid, waardoor er verschillende ritten beleefd konden worden. Bij het uitstappen kon je terecht in de winkel voor je attractiefoto of een leuke souvenir.


Een beetje verscholen tussen de twee eerder besproken attracties was het laatste spektakel van het Walt Disney Studios Park in 2002. We hebben het over de stuntshow Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Een indrukwekkende stuntshow vol rondscheurende auto’s, motors en jetski’s. Tijdens de show worden enkele spectaculaire filmscène’s opgenomen, waarbij jij als kijker meer over de geheimen van het film maken leert. Tijdens de show was er ook nog een speciale gast, namelijk Herbie, de auto uit de gelijknamige filmreeks. Later is door de jaren heen de show aangepast, waarbij onder andere de jetski’s verdwenen en Herbie vervangen werd door de populairdere Lightning McQueen uit Cars.

Afbeelding


Restaurants
De Backlot had zijn eigen counterservice restaurant wat oorspronkelijk opende onder de naam Backlot Express. Het restaurant was ingericht als de opslag van vele filmrekwisieten en andere voorwerpen. In 2009 werd het restaurant omgebouwd tot Disney Blockbuster Café, waarbij er een zaal was gebaseerd op de High School Musical-films en de andere zaal had als thema de Pirates of the Caribbean-reeks. Nadat de hype van High School Musical voorbij was, werd dit gedeelte opnieuw onder handen genomen en kreeg het een Marvel-thema. Uiteindelijk sloot het restaurant voorgoed haar deuren in 2019 ten behoeve van de ombouw van Backlot naar Avengers Campus.


In de Backlot is nog een tweede restaurant, zul je misschien denken. Namelijk Café des Cascadeurs. Deze originele Amerikaanse diner stond inderdaad in de Backlot verstopt, maar opende niet tegelijkertijd met het Walt Disney Studios Park. Dit restaurant opende namelijk enkele maanden later, om precies te zijn 6 juni 2002.

Winkels
Wie graag ging shoppen deed er goed aan om terug te gaan naar de Front Lot. De Backlot had namelijk enkel de Rock Around the Shop winkel bij de uitgang van de Rock’n’Roller Coaster. Daarnaast was er een kraam met de naam Walt Disney Studios - Service des Machinistes. Echt uitgebreid shoppen was er dus niet mogelijk.

Wil je meer weten over hoe het Walt Disney Studios Park er bij de opening uit zag, klik dan snel verder:
20 jaar Walt Disney Studios Park: Front Lot
20 jaar Walt Disney Studios Park: Animation Courtyard
20 jaar Walt Disney Studios Park: Production Courtyard
20 jaar Walt Disney Studios Park: Entertainment
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender