Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Walt Disney Company heeft meer winst gemaakt dan verwacht, ook door Disneyland Paris

augustus 11, 2022 376
De inkomsten voor het kwartaal en de negen voorbije maanden stegen respectievelijk met 26% en 28%.

De verwaterde winst per aandeel (WPA) uit voortgezette activiteiten voor het kwartaal steeg van $ 0,50 in hetzelfde kwartaal vorig jaar van $ 0,77 naar $ 0,77. Exclusief bepaalde items (1) steeg de verwaterde winst per aandeel voor het kwartaal van $ 0,80 in hetzelfde kwartaal van vorig jaar tot $ 1,09.

De verwaterde winst per aandeel uit voortgezette bedrijfsactiviteiten voor de negen maanden eindigend op 2 juli 2022 steeg van $ 1,02 in dezelfde periode vorig jaar naar $ 1,66. Exclusief bepaalde posten (1) steeg de verwaterde WPA voor de negen maanden van $ 1,91 in dezelfde periode vorig jaar tot $ 3,22.

"We hadden een uitstekend kwartaal, met onze creatieve en zakelijke teams van wereldklasse die uitstekende prestaties leverden in onze binnenlandse themaparken, een grote toename van het aantal live-sportkijkers en een aanzienlijke groei van het aantal abonnees bij onze streamingdiensten. Met 14,4 miljoen Disney+ abonnees toegevoegd in het fiscale derde kwartaal, hebben we nu in totaal 221 miljoen abonnementen voor ons streamingaanbod”, zegt Bob Chapek, Chief Executive Officer van The Walt Disney Company. "We blijven entertainment transformeren terwijl we onze tweede eeuw naderen, met boeiende nieuwe verhalen op onze vele platforms en unieke meeslepende fysieke ervaringen die de verwachtingen van gasten overtreffen, wat allemaal tot uiting komt in onze sterke bedrijfsresultaten dit kwartaal."

Disney-parken, ervaringen en producten
De inkomsten van Disney Parks, Experiences and Products voor het kwartaal stegen tot $ 7,4 miljard, vergeleken met $ 4,3 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijfsresultaat van het segment steeg met $ 1,8 miljard tot $ 2,2 miljard, vergeleken met $ 0,4 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hogere bedrijfsresultaten voor het kwartaal weerspiegelden stijgingen bij binnenlandse parken en ervaringen en, in mindere mate, bij internationale parken en resorts.

De groei van het bedrijfsresultaat op onze binnenlandse parken en ervaringen was te danken aan hogere volumes en hogere gastenuitgaven, gedeeltelijk tenietgedaan door hogere kosten. Hogere volumes waren het gevolg van een toename van het aantal bezoekers, bezette kamernachten en cruiseschipafvaarten. Cruiseschepen waren het hele lopende kwartaal in bedrijf, terwijl de afvaarten in het voorgaande jaar werden opgeschort. De groei van de gastuitgaven was te danken aan een stijging van de gemiddelde ticketinkomsten per hoofd van de bevolking en hogere gemiddelde dagelijkse hotelkamerprijzen. De stijging van de gemiddelde ticketinkomsten per hoofd van de bevolking was te wijten aan de introductie van Genie+ en Lightning Lane in het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar en een verminderde impact van promoties bij Walt Disney World Resort, gedeeltelijk gecompenseerd door een ongunstige aanwezigheidsmix bij Disneyland Resort. Hogere kosten waren voornamelijk het gevolg van volumegroei, kosteninflatie en aanbiedingen voor nieuwe gasten. Onze binnenlandse parken en resorts waren het hele huidige kwartaal open, terwijl Disneyland Resort 65 dagen van het kwartaal van vorig jaar open was en Walt Disney World Resort in het kwartaal van vorig jaar met verminderde capaciteit werkte.

Verbeterde resultaten in onze internationale parken en resorts waren voornamelijk te danken aan groei in Disneyland Parijs, gedeeltelijk tenietgedaan door een daling bij Shanghai Disney Resort. Hogere bedrijfsresultaten in Disneyland Parijs waren het gevolg van toegenomen bezoekersaantallen en bezette kamernachten, deels tenietgedaan door hogere bedrijfskosten als gevolg van volumegroei. Disneyland Parijs was het hele huidige kwartaal open, vergeleken met 19 dagen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De daling in Shanghai Disney Resort was te wijten aan het feit dat het park het hele kwartaal van vorig jaar open was, maar slechts gedurende 3 dagen in het huidige kwartaal.

COVID-19-PANDEMIE
Sinds begin 2020 wordt en wordt de wereld getroffen door het nieuwe coronavirus (COVID-19) en zijn varianten. COVID-19 en maatregelen om de verspreiding ervan te voorkomen, hebben onze segmenten op een aantal manieren beïnvloed, met name in het segment Disney-parken, ervaringen en producten, waar onze themaparken en resorts waren gesloten en cruiseschipafvaarten en rondleidingen werden opgeschort. Deze operaties zijn sinds mei 2020 op verschillende punten hervat, aanvankelijk met verminderde operationele capaciteit als gevolg van COVID-19-beperkingen. In fiscaal 2020 en 2021 hebben we bioscoopreleases uitgesteld, of in sommige gevallen ingekort of geannuleerd. Bovendien ondervonden we aanzienlijke verstoringen in de productie en beschikbaarheid van inhoud, waaronder de vertraging van belangrijke live sportprogramma's tijdens fiscaal 2020 en fiscaal 2021.

In fiscaal 2022 werken onze binnenlandse parken en resorts over het algemeen zonder significante COVID-19-gerelateerde capaciteitsbeperkingen, zoals die in het voorgaande jaar over het algemeen van kracht waren. Bovendien varen onze cruiseschepen sinds april 2022 over het algemeen zonder COVID-19-gerelateerde capaciteitsbeperkingen. Sommige van onze internationale parken en resorts worden nog steeds beïnvloed door COVID-19-gerelateerde sluitingen en capaciteits- en reisbeperkingen. In het segment Disney Media and Entertainment Distribution zijn onze film- en televisieproducties over het algemeen hervat, hoewel we onderbrekingen van productieactiviteiten hebben gezien, afhankelijk van lokale omstandigheden. Tot nu toe hebben we onze films over het algemeen in het fiscale jaar 2022 in de bioscoop kunnen uitbrengen, hoewel bepaalde markten beperkingen blijven opleggen aan theateropeningen en capaciteit.

We hebben kosten gemaakt en zullen die blijven maken om overheidsvoorschriften en de veiligheid van onze medewerkers, gasten en talent aan te pakken, waarvan bepaalde kosten worden geactiveerd en over toekomstige perioden zullen worden afgeschreven.

Meer cijfers en details lees je hier.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender