Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dit was 2020!

december 30, 2020 191

2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Wat begon als een veelbelovend jaar, met veel om naar uit te kijken, nieuwe films, nieuwe seizoenen in de Disneyparken, een nieuw hotel, nieuwe attracties, nieuwe ervaringen en avonturen, werd voor iedereen een raar jaar. 2020 werd vooral heel anders dan we verwacht hadden. Toch kunnen we terugblikken op dit jaar als een bijzonder jaar, met veel creatieve verrassingen. Café Mickey neemt iedereen graag mee terug naar een veelbewogen jaar.

Seizoenen Disneyland Paris
In Disneyland Paris zijn we knallend 2020 in gegaan, tijdens een New Years Eve party met een parade, een optreden van Afrojack en natuurlijk vuurwerk. In januari werden er 2 seizoenen tegelijk gevierd, Frozen Celebration, om de nieuwe Frozen 2 film te vieren en Legends of the Force: A Celebration of Star Wars, al jaren een feest voor de Star Wars fans. Kortom aan iedereen was gedacht. Ook kwam Disneyland Paris met een nieuwe Frozen editie van de lichtshow op Lake Disney. Een goed begin van het jaar. 

In de zomer vierden we in Disneyland Paris, net als in 2019, The Lion King and Jungle Festival. Weliswaar in een afgeslankte vorm vanwege de maatregelen ter bestrijding van de Covid-19 pandemie. Maar met Rythm of the Prideland en de vele Lion King and Jungle snacks, werd het toch weer een waar feest. Met Disney’s Halloween Festival sloten we het Disneyjaar af in Disneyland Paris. Uiteraard is ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om het park er griezeleuk uit te laten zien.

Disney en Covid-19
Bijzonder was dat in maart het moment was gekomen dat alle Disneyparken wereldwijd gesloten werden als gevolg van de Covid-19 uitbraak. Nadat de parken in Shanghai en Hong Kong al in januari werden gesloten, volgenden in Tokyo Disney Resort, Disneyland Paris, Disneyland Resort en Walt Disney World. 

Toen het weer langzaam aan warmer werd, heropenden de Disneyparken zich ook weer, ook al was het in aangepaste vorm. In juni waren alle drie de Aziatische parken weer open en in juli volgden Walt Disney World en Disneyland Paris.  

Disneyland Paris liet zich tijdens de crisis zien dat ze zeer flexibel en creatief kan zijn. Zo werd het park goed ingericht zodat er veilige afstand gehouden kon worden van iedereen. Daarnaast werd het mogelijk om onze Disneyvrienden te ontmoeten via Selfiespots en werden er in het park Magic Shots gemaakt op diverse plekken om je Disneyvakantie onvergetelijk te maken. Natuurlijk bleek Disneyland Paris ontmoetingen reserveren via de Lineberty app mogelijk en werd het mogelijk om ook via dezelfde app een plekje te reserveren voor shows. Maar ook de Disneyland Paris app kreeg een update en extra toepassingen werden mogelijk, zoals reserveringen voor restaurants en een stand-by pass reserveren voor bepaalde populaire attracties. Jammer genoeg is Disneyland Paris nu al voor de 2de keer dicht dit jaar.


Disneyfilms
Begin maart begaven we ons langzaam aan naar de bioscopen om de nieuwe Disney’s Pixar film Onward te zien. Helaas gooide de eerste Lock down in Nederland en België al snel roet in het eten. Om iedereen thuis toch wat Disney magie te brengen, besloot The Walt Disney Company om Frozen 2 in maart al naar Disney+ te brengen. Iedereen met een abonnement op de streamingdienst kon thuis genieten van dit avontuur. Daar bleef het niet bij, in juli bracht Disney+ ons de hit musical Hamilton in huis. Voor elke musical fan is dit zeker een aanrader. September verraste Disney ons met de live action versie van Mulan, die niet meer in de bioscopen werd getoond, maar de allereerste betaalde film werd op Disney+.

Vanaf september werd Disney+ ook in België beschikbaar, het wachten was eindelijk over en konden we ook in België genieten van de Disney+ originals. Disney+ heeft afgelopen jaar elke maand nieuwe inhoud toegevoegd aan de streamingdienst, van documentaires tot films en series. Voor alle leeftijdsgroepen, voor alle liefhebbers voor nieuw of nostalgisch, is wel iets te vinden. Als laatste bracht Disney ons dit jaar de (oorspronkelijk voor bioscoop geplande) Disney Pixar film Soul als kerstcadeautje op Disney+.

Café Mickey
We begonnen 2020 goed. Traditiegetrouw hielden we in januari onze jaarlijkse Café Mickey Winter Efteling bijeenkomst. Zoals iedereen die altijd mee gaat wel weet, staat dit altijd in het teken van vrolijkheid en gezelligheid.

In 2020 hebben wij alles behalve stil gezeten, we hebben gewerkt aan een hele nieuwe website. Vanaf nu is iedereen welkom op onze vernieuwde website, waar wij jullie nog meer Disneynieuws zullen brengen.

Dit was dan 2020 in een notendop. Wij wensen iedereen vast een hele goede jaarwisseling en een magisch 2021!

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op dinsdag 05 januari 2021 15:19