Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Te verwachten films 2021

januari 10, 2021 1286

The Walt Disney Company is heel wat van plan qua films in 2021. Mede door de Covid-19 pandemie zijn veel films vertraagd.

In totaal wilt ze dan ook 22 films uit brengen dit jaar, onder de labels van Disney, Marvel, Pixar en 20th Century. Wat mogen we dit jaar verwachten? We zetten hier enkele films voor je in een overzicht. 

Raya and the last dragon
In maart brengt Disney ons Raya and the last dragon. Het verhaal over een eenzame krijger, Raya, die de legendarische laatste draak moet opsporen om een kwade kracht te stoppen die na 500 jaar is teruggekeerd en de wereld van Kumandra bedreigt.

Lang geleden, in de fictieve wereld van Kumandra, leefden mensen en draken in harmonie samen. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, is diezelfde kwade kracht teruggekeerd en is het aan een eenzame krijger, Raya, om de legendarische laatste draak op te sporen om het verwoeste land en het verdeelde volk te herstellen. Tijdens haar reis zal ze leren dat er meer nodig is dan enkel een draak om de wereld te redden. Het vraagt ook om een groot vertrouwen en teamwork met haar achterban en nieuwe vrienden.

Tijdens de laatste investors day van Disney kondigde het bedrijf aan dat de film naast de bioscooprelease ook via Premium Access te zien zal zijn op Disney+, net als Mulan.

Black Widow
Een jaar later dan gepland zal Black Widow van Marvel in mei in de bioscopen verschijnen. Dit is precies 11 jaar nadat Scarlett Johansson voor het eerst verscheen in Iron Man 2 van het Marvel Cinematic Universum.

De film speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Captain America: Civil War uit 2016 en Avengers: Infinity War uit 2018. Het verleden van Natasha Romanoff (Black Widow) haalt haar in. Na zeven optredens binnen het Marvel Universum wordt de vraag beantwoord of Avenger’s levensgevaarlijke superspion kan afrekenen met haar schuldgevoelens uit het verleden. 
Black Widow staat op de planning voor 5 mei 2021.

Cruella
In mei zullen we ook Emma Stone op het witte doek zien verschijnen als de de iconische 101 Dalmatians -schurk, Cruella, in haar eigen live-action film.

In het Londen van de jaren 70 raakt de jonge modeontwerpster Estella de Vil geobsedeerd door hondenhuiden, vooral Dalmatiërs, totdat ze uiteindelijk een meedogenloze en angstaanjagende legende wordt die bekend staat als Cruella.

Luca
Oscar-genomineerde Enrico Casarosa ("La Luna") regisseert de volgende film van Pixar, die vanaf juni te zien zal zijn in de bioscopen. Luca brengt zijn zomer door aan de Italiaanse Rivièra met zijn beste vriend, die toevallig een zeemonster uit een andere wereld is.

"Dit is een zeer persoonlijk verhaal voor mij, niet alleen omdat het zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra waar ik ben opgegroeid, maar omdat de kern van deze film het vieren van vriendschap is" zei Casarosa in een persbericht. "Jeugdvriendschappen bepalen vaak de koers van wie we willen worden en het zijn die banden die de kern vormen van ons verhaal in 'Luca'."

Shang-Chi and the legend of the ten rings
Marvel komt in juli met de 25ste film van de Marvel Cinematic Universe, die tevens de eerste is met een Aziatische hoofdrolspeler. Shang-Chi and the legend of the ten rings is gebaseerd op de Master of Kungfu strips, die door Marvel Comics in de jaren ’70 zijn uitgebracht.

In de film treedt Shang-Chi toe tot de clandestiene Ten Rings-organisatie en wordt hij gedwongen het verleden onder ogen te zien dat hij dacht achter zich te hebben gelaten.

Jungle Cruise
Een jaar later dan oorspronkelijk gepland, zal Jungle Cruise in juli 2021 toch de bioscoopzalen binnenvaren.

In het begin van de 20e eeuw neemt de kapitein van een rivierboot een wetenschapper en haar broer mee op een missie in een jungle om de Tree of Life te vinden, waarvan wordt aangenomen dat deze genezende krachten bezit. Al die tijd moet het trio vechten tegen gevaarlijke wilde dieren en een concurrerende Duitse expeditie.

The Beatles: Get back
In augustus komt Disney met Peter Jackson's Beatles -documentaire, die je meeneemt achter de schermen van het maken van het album "Let It Be" van de band en hun laatste liveconcert in Savile Row in Londen.

De film is gemaakt met meer dan 55 uur aan nooit eerder vertoonde beeldmateriaal dat in 1969 werd gefilmd door Michael Lindsay-Hogg en 140 uur aan "meestal ongehoorde" audio-opnamen van de "Let It Be" -albumsessies.

The Eternals
Van Marvel mogen we in november nog een film verwachten, The Eternals, Marvels volgende superhelden team.

Na een onverwachte tragedie na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame (2019), herenigen the Eternals om de mensheid te beschermen van hun slechte tegenhangers, de Deviants.

Encanto
Disney's volgende animatiefilm gaat over de madrigalen die in de bergen van Colombia wonen op een magische plek genaamd Encanto, waar elk van de kinderen, behalve één, Mirabel, gezegend is met een magische kracht. Als de magie rond de Encanto in gevaar is, is Mirabel mogelijk de enige die haar familie kan redden.

Afbeelding
De film is geregisseerd door Byron Howard ("Zootopia") en bevat muziek van Lin-Manuel Miranda. Encanto zal in de bioscopen te zien zijn in november 2021.

Disney Live action zonder titel
Als laatste heeft Disney nog een live action film op de planning staan voor december 2021. Echter is nog niet duidelijk welke dit wordt. Hopelijk zal hier snel nieuws over komen.

20th Century
20th Century is sinds de aankoop van The Walt Disney Company uiteraard ook onderdeel van de Disneyfamilie. Voor 2021 staan er 12 films op de planning van deze studio. Zo kunnen we in februari Spionnenfilm The King’s man verwachten, Ben Affleck, Tracy Letts, and Ana de Armas verschijnen in augustus in de thriller Deep Water.

Een remake van het boek van Agatha Christie, Death on the Nile, zal in september te zien zijn en in december mogen we Steven Spielbergs remake van West Side story verwachten.


Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 10 januari 2021 11:38