Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Café Mickey bestaat 12 jaar!

februari 18, 2021 202
Vandaag, 18 februari 2021, is het alweer 12 jaar geleden dat Café Mickey online ging. Om dit een klein beetje te vieren, duiken we graag terug in de geschiedenis.

Van een forum met in het begin slechts enkele leden is Café Mickey in 12 jaar tijd uitgegroeid tot een onder Disneyfans bekende website, waarvan het forum nog steeds een onderdeel is. Daarnaast zijn er in de loop der jaren ook vele nieuwe manieren bijgekomen om de Disneyfans op de hoogte te houden van alle laatste nieuwtjes, de leukste weetjes en de mooiste merchandise. Café Mickey is ook actief op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube en zo bereiken we duizenden Disneygekken, vandaar dat Café Mickey ook dé plek voor elke Disneygek is.

Zoals gezegd begon het allemaal met een online forum. In de beginjaren zag het forum er al een beetje uit als het latere forum. De aankleding werd evenwel verschillende keren aangepast en gemoderniseerd. In april 2012 is er een grote re-styling gedaan. Deze versie is voor onze recentere gebruikers dan ook de meest herkenbare. Dagelijks werden de leden van het forum op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen de Disneywereld. Nu hoor ik je denken, deze zin in de verleden tijd? Inderdaad, want sinds vorig jaar komen de nieuwtjes niet meer op het forum, maar worden ze gedeeld via de gloednieuwe site die kortgeleden online ging. Hierover lees je zo direct meer.
De basis van de info die gedeeld werd op het forum draait voornamelijk om Disneyland Paris. Maar ook de andere resorts, films en andere producten van The Walt Disney Company hebben een eigen onderdeel op het forum. Café Mickey is daarnaast ook lid van het eerste uur van Disneyland Paris' InsidEars. Via deze weg houdt Disneyland Paris de belangrijkste fansites op de hoogte van de laatste nieuwtjes, zodat wij die weer met jullie kunnen delen.


Zoom in (real dimensions: 1280 x 726)Het forum heeft in al die jaren ook een aantal extra functies en toevoegingen gekregen, zoals de webradio in 2010.

Online worden er ook diverse spelletjes en bezigheden georganiseerd op het forum. De meest bekende is waarschijnlijk de Miss en Mister verkiezing van het forum, waarvan de eerste editie gehouden werd in 2015 en de daaropvolgende jaren terugkeerde tot en met 2018.

In de 12 jaar dat Café Mickey nu bestaat, zijn ondertussen ook al vele logo's de revue gepasseerd. Alhoewel de basis van het logo herkenbaar bleef, werd het logo regelmatig aangepast naar een thema, zoals kerst of halloween. Maar de laatste jaren werd het logo vaak ook in een ander jasje gestoken, naargelang het themaseizoen in Disneyland Paris. We hebben voor jullie een selectie van logo's opgegraven uit de digitale archieven, die je hieronder kunt zien.


In 2020 werd besloten om Café Mickey weer een grote update te geven. Het idee werd opgepakt om het forum een wat minder prominente plaats te geven. Het forum is er nog steeds, maar nu als onderdeel van een gloednieuwe website. Deze werd gelanceerd als digitaal kerstcadeautje aan onze volgers op 25 december 2020. Op de website worden uiteraard dezelfde nieuwtjes en berichten gedeeld als vroeger op het forum, maar nu is het allemaal nog overzichtelijker en eenvoudiger te vinden. 

Het aantal leden van het forum groeide met de jaren steeds verder. Dit was ondermeer te danken aan de uitbreiding van manieren om alle info te delen met de mensen. Om een nog grotere doelgroep te bereiken, werden diverse socialmediakanalen ingezet om iedereen op de hoogte te houden van de laatste Disneynieuwtjes. Op 21 maart 2009 werd het eerste YouTube-kanaal geopend. Op dit kanaal verschenen slechts zeven filmpjes en hadden we amper 16 abonnees. Dit kanaal verdween snel in de vergetelheid.

Sinds juni 2009 tweet Café Mickey er vrolijk op los op Twitter. Inmiddels hebben we bijna 5.000 volgers. Op 15 oktober van dat jaar kon je ook vrienden worden met Café Mickey via Hyves, de Nederlandse voorloper van Facebook, alom bekend door zijn kenmerkende dansende banaan-icoon. De pagina verdween samen met Hyves, nadat Facebook de verovering van Nederland was gestart. YouTube werd opnieuw aan het rijtje socialmediakanalen toegevoegd op 8 november 2011 en heeft inmiddels meer dan 1.400 abonnees. Op de huidige Facebookpagina werd een eerste bericht geplaatst op 10 februari 2012, maar Café Mickey was er daarvoor ook al te vinden. Momenteel is deze pagina uitgegroeid tot het grootste socialmediakanaal van Café Mickey met meer dan 27.500 volgers. Instagram vulde in 2017 de lijst met socialmediakanalen aan en inmiddels hebben al meer dan 2.100 mensen ons daar gevonden. De meest recente toevoeging volgde op 20 juni 2018 met de snelgroeiende Facebookgroep Vrienden van Café Mickey, met ondertussen al ruim 7.300 leden.


Naast het digitaal bij elkaar brengen van Disneyfans, organiseert Café Mickey ook meetings in het echte leven. Op deze manier leer je de echte mensen achter de forumnamen kennen. De meetings zijn altijd reuzegezellig en ieder jaar komen er weer nieuwe mensen naartoe. Ondanks dat Café Mickey een Disneyforum is en Disney datgene is wat de leden met elkaar verbindt, vinden de meetings vaak plaats buiten Disney om, zodat het voor meer leden bereikbaar is. Zo is de Efteling al jaren een vaste plek waar onze leden elkaar ontmoeten. Voor de afwisseling wordt er ook wel eens een andere plek gekozen, zoals Phantasialand in 2015. Ook in het Vlaamse Sint-Niklaas hebben we al regelmatig een bowling-meeting gedaan, die in 2018 en 2019 gecombineerd werd met een gezellige Disneyquiz.

En uiteraard zijn er bij grote gebeurtenissen in Disneyland Paris ook meetings gehouden. Onder andere op 12 april 2017 bij de 25ste verjaardag van Disneyland Paris, tijdens een aantal runs in de afgelopen jaren, maar ook bij de start van seizoenen. Via deze weg zijn er vele mooie vriendschappen ontstaan tussen onze leden. Door alle toestanden vanwege Covid is het alweer even geleden dat de laatste meeting heeft plaatsgevonden, dit was namelijk in januari 2020. Toen bezochten we nog met z'n allen De Efteling. Een vast onderdeel van de meetings zijn natuurlijk de fotomomenten. We blikken graag terug met een selectie van groepsfoto's van een aantal meetings die in de afgelopen jaren georganiseerd zijn. Je vindt ze onderin de afbeeldinggalerij. De bovenstaande foto is gemaakt tijdens de meest recente meeting op 18 januari 2020 in De Efteling.

Sinds een meeting in 2011 zijn de allereerste buttons van Café Mickey verschenen. Dit waren ronde witte buttons met het logo erop dat destijds werd gebruikt. Daaronder stond dan in zwarte letters www.cafemickey.com. Dit was het begin van een nieuwe traditie en voor sommige leden een start van een nieuwe verzameling. Ondertussen is al een hele collectie aan diverse buttons ontstaan. Van buttons van meetings tot buttons van evenementen en seizoenen van Disneyland Paris. Hieronder een kleine selectie van de vele buttons die Café Mickey gemaakt heeft.


In deze 12 jaar is heel veel gebeurd en mogen we trots zijn op wat we met Café Mickey bereikt hebben, al zeggen we het zelf. We willen iedereen die in deze 12 jaar een bijdrage heeft gedaan aan Café Mickey hartelijk bedanken en hopen iedereen de komende jaren nog te mogen verwelkomen op onze site, via een van de vele socialmediakanalen of misschien een keer op een meeting.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op zondag 21 februari 2021 08:23