Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

78 jaar Knabbel en Babbel

april 02, 2021 193
Op 2 april 1943 liet Walt Disney ons voor het eerst kennis maken met Knabbel en Babbel. Na 78 jaar zijn ze zeker uitgegroeid tot het favoriete eekhoorn-duo van velen.  

Knabbel en Babbel werden voor het eerst in 1943 geïntroduceerd in de korte film Private Pluto met Pluto in de hoofdrol, waarin ze vechten met Pluto over de vraag of ze hun noten kunnen opslaan in een kanon op een militaire basis. Drie jaar later verschenen ze als co-sterren van Donald Duck in zijn korte films. Ze kregen pas voor het eerst een echte naam in het filmpje Chip an' Dale uit 1947. 


De eekhoorns zijn goed van elkaar te onderscheiden. Babbel is een praatzieke losbol, heeft een kuif, een rode neus en uit elkaar staande knaagtanden. Knabbel is de ijverigste en slimste van de twee, heeft een zwarte neus en zijn knaagtanden staan in het midden. Later kreeg hun vacht ook nog een kleurverschil: Babbel is lichter van kleur dan Knabbel. 

Films en series
In eerste instantie werden ze co-sterren in korte films van Pluto, Mickey mouse en vooral Donald Duck. Maar hun populariteit groeide snel en daarom kregen ze kregen in de jaren vijftig hun eigen serie: Chicken in the Rough, Two Chips and a Miss en The Lone Chipmunks. Het duo werd in vier jaar tijd drie keer genomineerd voor de Oscar voor beste korte animatiefilm: in 1946 voor Squatter's Right (samen met Mickey en Pluto, in 1947 voor Chip an 'Dale en in 1949 voor Toy Tinkers (beiden samen met Donald Duck). In de jaren tachtig kregen ze hun eigen televisieserie, Knabbel en Babbel Resque Rangers. Hierin hebben de twee personages echter een grote verandering ondergaan. Zo dragen ze opeens kleren, spreken in verstaanbare taal en spelen soms de rol van detectives. Deze televisieserie werd een van de populairste uit de stal van Disney, die dan ook in strips werd nagevolgd.


Knabbel en Babbel in de Disneyparken
Knabbel en Babbel zijn vaak te ontmoeten in de Disneyparken en behoren tot de vaste groep Disneyfiguren die bijna dagelijks te ontmoeten zijn. Je kunt ze ontmoeten in de parken, maar ze verschijnen ook prominent aanwezig tijdens shows en parades. Bij bijzondere feesten dragen ze ook regelmatig een feestelijk kostuum. 

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 02 april 2021 15:06