Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De nieuwe betaalbare woningbouwontwikkeling in Centraal-Florida

april 20, 2022 175
Disney zal samenwerken met de ontwikkelaar om creatieve en innovatieve elementen toe te voegen om het een speciale plek om te wonen te maken.

LAKE BUENA VISTA, Fla. - Walt Disney World Resort zal bijna 80 hectare grond reserveren om een nieuwe betaalbare woningbouwontwikkeling tot leven te brengen in het zuidwesten van Orange County, Florida. Dit initiatief is al geruime tijd in de maak en bouwt voort op The Walt Disney Company's lange erfenis van het brengen van positieve, blijvende verandering in de gemeenschappen waar het bedrijf thuis is - een belangrijk verschil maken op lokaal niveau om één van de grootste uitdagingen van het land aan te pakken.

Deze nieuwe ontwikkeling, die zich nog in de vroege planningsfase bevindt en onderworpen is aan de nodige goedkeuringen, zal naar verwachting meer dan 1.300 eenheden omvatten en zal worden gebouwd door een externe ontwikkelaar van betaalbare huisvesting op land van Disney in de buurt van de themaparken in Centraal-Florida. De ontwikkeling zal bewoners een verscheidenheid aan woningen bieden die betaalbaar zijn en gelegen in de nabijheid van scholen en de nieuwe en groeiende Flamingo Crossings Town Center met winkels en eetgelegenheden. Het zal een verscheidenheid aan voorzieningen bieden om een sterke gemeenschap te bevorderen.

Disney staat bekend om de bouw van toonaangevende themaparken en resorthotels over de hele wereld en zal de ontwikkelaar inschakelen om dezelfde innovatie, deskundigheid en aandacht voor detail naar dit initiatief te brengen. De ontwikkeling zal beschikbaar zijn voor in aanmerking komende aanvragers uit het grote publiek, met inbegrip van Disney cast members.  

"We zijn geïnvesteerd in het samenwerken met onze gemeenschap om complexe problemen op te lossen," zei Jeff Vahle, president van Walt Disney World Resort. "Het gebrek aan betaalbare huisvesting treft veel mensen in ons land, waaronder hier in Centraal-Florida. Met dit initiatief helpen we een handje om een echte en zinvolle impact te maken in onze gemeenschap door gebruik te maken van de beste krachten van ons bedrijf. Dit is de juiste kans en het juiste moment om actie te ondernemen."

Meer details over dit initiatief zullen op een later tijdstip worden vrijgegeven, wanneer het bedrijf de werkzaamheden voortzet met een prominente ontwikkelaar van betaalbare huisvesting. Disney's initiatief zal een belangrijke rol spelen als leiders in de gemeenschap - met inbegrip van Orange County burgemeester Jerry L. Demings - prioriteit blijven geven aan het vinden van duurzame oplossingen voor betaalbare huisvesting in Centraal-Florida.

Dit nieuwe initiatief in Centraal-Florida sluit aan bij andere investeringen die Disney doet op het vlak van betaalbare huisvesting. Enkele jaren geleden leidde Disneyland Resort een inspanning om de Orange County Housing Trust nieuw leven in te blazen, die financiering biedt voor betaalbare huisvestingsprojecten in Anaheim. Dit maakte het Buena Esperanza project - een omgebouwde studio appartement gemeenschap voor veteranen en dakloze personen met een psychische aandoening - een realiteit. De gemeenschap biedt de bewoners niet alleen een plek om te wonen, maar ook arbeidsbemiddeling en ondersteuning op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn. Als gevolg van Disney's investering is een tweede project, Finamore Place, in Anaheim, dat in aanbouw is en naar verwachting begin zomer 2022 zal worden opgeleverd. Het zal zorgen voor meer dan 100 extra wooneenheden. Disneyland Resort zal steun blijven betuigen voor deze en andere dergelijke waardige inspanningen.

Deze initiatieven behoren tot de vele manieren waarop Disney zijn gemeenschappen versterkt, met inbegrip van honderden miljoenen dollars in filantropische donaties aan lokale non-profitorganisaties, het Disney VoluntEARS-programma, bijdragen aan lokale voedselbanken en nog veel meer. Walt Disney World Resort heeft onlangs ook 3 miljoen dollar gedoneerd aan belangrijke doelen in de gemeenschap, waaronder organisaties in de frontlinie van het probleem van betaalbare huisvesting.

Voor meer informatie over Disney's gemeenschapsinitiatieven in Centraal-Florida kunt u terecht op DisneyWorldGivesBack.com.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)