Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Disneyland Paris bouwt aan één van Europa's grootste zonnepanelenproject

april 22, 2021 229

Ter ere van Earth Day toont Disneyland Paris de vorderingen die gemaakt zijn in het zonnepanelenproject op de gastenparkeerplaats van Disneyland Paris. Dit project is afgelopen jaar gestart en is onderdeel van de aanpassingen die het resort wil doen ten gunste van het milieu. Dit zonnepanelenproject, één van Europa’s grootste projecten, draagt bij aan het opwekken van duurzame energie.


Het project is ontwikkeld in samenwerking met Urbasolar Group via een co-investering. De zonnepanelen geven een bijdrage tot het doel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Voor het grondgebied van Val d’Europe zal dit een vermindering van ongeveer 750 ton aan CO­2 per jaar betekenen. Daarbij is het ook positief voor de gasten, die straks gebruik kunnen maken van een overdekte parkeerplaats, waardoor de auto’s beschermd zijn tegen de zon, maar ook sneeuw en regen. Verwacht wordt dat het bouwproject afgerond zal zijn in 2023, waarbij de eerste fase aan het eind van komende zomer al gereed moet zijn. Zo’n 12.000 zonnepanelen zijn reeds geïnstalleerd en bedekken al een totaal van 1.770 parkeerplaatsen!

Dit zonnepanelenproject draagt bij aan Disneyland Paris’ voortdurende milieustrategie om de belasting op het milieu te verlagen. Daaronder vallen onder andere de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en een volledige ontkoling van de energievoorziening. Dit is één van de zes speerpunten, andere punten zijn het verminderen van plastic, het behoud van watervoorraden door gebruik van onder andere een afvalwaterzuiveringsinstallatie, de ontwikkeling van een verantwoorde toeleveringsketen, het behoud van biodiversiteit en als laatste, de ondersteuning van wereldwijde acties ter bescherming van het milieu, zodat ook de toekomstige generaties kunnen profiteren van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Afbeelding
Beoordeel dit item
(0 stemmen)