Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naar Disney met je baby

november 16, 2021 278

Natuurlijk de belangrijkste vraag in deze baby serie, is het handig om met je baby naar Disney te gaan? Hier is geen duidelijk ja/nee antwoord op te geven, maar er zijn voor iedere situatie een aantal overwegingen die je moet maken om te bepalen of het voor jullie geschikt is of niet. Ik zal hier proberen zoveel mogelijk afhankelijkheden uiteen te zetten zodat iedereen een eigen keuze kan maken.

Uiteraard hangt er heel veel af van je baby. Iedere baby is anders en het zal dus ook niet voor iedere baby geschikt zijn. Is je kindje van slag als het ergens anders moet slapen? Slaapt het niet in de kinderwagen of een draagzak/doek? Dan zal het waarschijnlijk erg lastig worden in het park en loop je het risico dat je op een gegeven moment een humeurig kind hebt waar niemand echt wat mee op schiet.

Daarnaast zijn er natuurlijk heel erg veel prikkels te verwerken in een attractiepark. Kan je kindje hier goed mee omgaan? Zich hier eventueel voor afsluiten? Helemaal goed! Mijn angst was dat het overdag heel erg goed zou lijken te gaan, maar dat alles ’s nachts verwerkt zou moeten en we dus een hele slechte nacht zouden hebben. Gelukkig was dit niet het geval.

Het is ook van belang dat je er zelf met de juiste verwachtingen naartoe gaat. Met een baby zal je minder kunnen doen, dan met een groep volwassenen. Je moet bereid zijn om je tempo omlaag te gooien en dat het niet een dag vol achtbanen wordt. Regelmatig lopen we een uur (of langer) alleen maar rond in het park om te zorgen dat ons zoontje aan zijn slaap komt. Op een gegeven moment zijn we bij het meer bij te hotels gaan zitten zodat hij even rust had. Voor ons is dit geen probleem omdat we al jaren een jaarkaart hebben. Ga je maar ooit een keer naar Disneyland Paris en betaal je voor een duur arrangement, vraag je dan af of je het zonde vindt om een halve dag park te missen als er een keer iets is met je baby.

Tijdens onze eerste trip met baby had nog maar één van ons een abonnement, we hebben een arrangement geboekt voor de ander en de baby en hebben eerst aangekeken hoe ons kind zou reageren op een dag in het park. Pas toen de eerste hele dag en de nacht erna goed zijn gegaan, hebben we besloten weer een jaarkaart aan te schaffen en vaker te gaan. We gaan nu minder vaak, maar langer dan we voorheen gingen. Ook gaat het belang van ons kind altijd voor. Moet hij slapen en lukt het niet, dan gaan we het park uit. We doen geen rider switch terwijl hij wakker is.

De conclusie is dus dat naar Disneyland Paris gaan met je baby heel erg goed kán, maar je moet goed bedenken of het past in jullie beeld van een Disney vakantie en of je kindje het ook aan kan.

Lees hier alle artikelen uit deze serie nog een keer:
Baby Care
Overnachten
Attracties
Eten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 16 november 2021 13:09

Laagste prijs kalender