Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

La Tanière du Dragon onder Sleeping Beauty Castle is terug open

oktober 24, 2023 904
Gasten van Disneyland Paris kunnen opnieuw de kerker onder het kasteel trotseren en oogcontact maken met de mysterieuze draak.

De afgelopen maanden heeft La Tanière du Dragon een ingrijpende renovatie ondergaan met de toevoeging van blacklight-projectoren en speciaal reactieve transparante verf, themaverlichting en upgrades voor showcontrol, en verbeteringen door ons figuurafwerkingsteam

Jeremy Declerck, Stage Lighting Designer bij Walt Disney Imagineering Paris, legt uit:
"Afgelopen juli hebben we technisch gezien alle spotlights en de showcontrol vervangen. We wilden ook het decor versterken, daarom hebben we nieuwe verlichting geïnstalleerd om een beter beeld te geven van de volumes, met respect voor de mysterieuze sfeer die er heerst. Onze bezoekers kunnen nu de vele details van deze grot herontdekken, met zijn verschillende spleten, de parelmoereffecten op de rots en de wortels die aan het plafond hangen.'

Anne-Cécile Houron, Stage Finishing Designer, voegt toe:
"Ten tweede hebben we tijdens de oktobersluiting aan de draak gewerkt.

Dankzij de nieuwe blacklightprojectoren en de toepassing van een verf die op dit soort verlichting reageert, creëerden we een nieuw effect dat de toorn van de draak nog spectaculairder en realistischer maakt. De Invisible Black Light-verf maakt dit mogelijk, omdat deze onzichtbaar is voor het blote oog en alleen reageert als het blacklight is ingeschakeld. Dit zorgt voor een magisch effect voor bezoekers!

De samenwerking met de Figure Finishing-workshop in Disneyland Paris was cruciaal en zeer constructief tijdens de renovatie, vanaf het ontwerp van het project en de methodologie tot de verlichtingsaanpassingen en de programmering van de effecten".

Aanvullende informatie

  • Minimale lengte: 81cm
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 24 oktober 2023 08:16

Laagste prijs kalender