Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

In 2015 heropende It's a Small world na een grote renovatie

februari 11, 2021 103
Tracy Eck praat over de veranderingen in It's a Small world in dit artikel uit 2015 van Disneyland Paris.

Kun je ons meer vertellen over de renovatie werk van deze attractie?
It’s a small world” is een echte klassieker in de Disney parken, Euro Disneyland Imagineering, Walt Disney Imagineering Creative Paris en het onderhoudsteam werkten zeer nauw samen om de pracht en magie van deze attractie terug te brengen. De belangrijkste veranderingen tijdens deze verbouwingen waren de nieuwe kleuren aan de ingang, renovatie van de klok, het plaatsen van nieuwe poppen, vernieuwing van alle effecten en een vernieuwde soundtrack. Ook werden de meeste lichten vervangen door LED lampen. En ook de verwelkomingscène en vaarwelscène kregen een andere look, de finale is vanaf nu ook mooier dan hij ooit geweest is.

Welke veranderingen zullen de gasten ervaren?
Ze zullen alle veranderingen op het gebouw zelf, de kleuren, de poppen, de animaties, het licht, enzovoort merken. Al deze veranderingen zullen zorgen dat de gasten een nog leukere cruise hebben met nog meer magie. Zo hoor je nu in de soundtrack kristal heldere kinderstemmen. En zal je in iedere zone de typische instrumenten horen van de bepaalde landen. Dit zorgt voor een nog grotere ervaring en het zal op deze manier leuk zijn voor zowel de ogen als oren van de gasten.

Wat kun je ons vertellen over de nieuwe begin- en eindscène?
De verwelkoming- en vaarwelscène is volledig vernieuwd met een nieuw decor. Dit decor werd in het Verenigd Koninkrijk gemaakt en vertoont 17 verschillende talen. In de beide scènes eren we ook Mary Blair, zij ontwierp samen met Walt Disney de attractie die werd voorgesteld op wereldtentoonstelling in 1964. Ik ben er zeker van dat je zal houden van de nieuwe scènes die nog levendiger en kleurrijker zijn dan ooit.

Wat kun je ons vertellen over de nieuwe fontein?
De beroemde fontein aan de ingang van de attractie is volledig gerenoveerd en getransformeerd. De boot heeft een nieuwe laag verf gekregen en er kwam een nieuwe wereldbol. Deze zorgt voor een volledig nieuwe look, de wereldbol is in helder blauwe kleuren en gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal. Door de golven in de wereldbol verandert ook het watereffect. De wereldbol werd gemaakt in de Franse stad Metz en er werd ongeveer een jaar aan gewerkt, voor dit project werkten we nauw samen met de Imagineer Larry Nikolai van WDI . Deze ontwierp de nieuwe fontein en deed ook ontelbare tests om de effecten te verbeteren tot we het juiste resultaat hadden.

Wat is er juist aan de verlichting veranderd ?
De meeste van de verlichting werd vervangen door de laatste LED technologieën, dit zorgt niet alleen voor gemakkelijker onderhoud. Maar we besparen er ook nog bij en verbeteren de effecten. Door de LED technologie zijn we in staat om het kleurenpalet te veranderen. En door dat we RGB kleuren mixen in de plaats van te werken met kleurenfilters zijn we ook flexibeler in het afstellen van de kleuren in iedere scène.

Wat gaat er nog veranderen in de attractie ?
Er staan tot 2017 nog verschillend wisselingen voor de poppen op het programma voor de 25ste verjaardag van Disneyland Paris. Zo zullen er meer dan 174 poppen veranderd zijn, voor het kerstseizoen van 2016 zullen er ook nieuwe kostuums en een nieuwe soundtrack komen. Dit zal ervoor zorgen dat de viering nog beter dan ooit is.


Afbeelding
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 11 februari 2021 10:02