Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Inspiratie voor het Kasteel van Doornroosje - Sleeping Beauty Castle

januari 04, 2021 438

De ster van het Disneyland Park, het Kasteel van Doornroosje, is het kenmerkende gebouw van onze bestemming. Ken je al haar geheimen? Hier zijn er een paar, verteld door de Ambassadeurs van Disneyland Parijs!

Waarom een kasteel?
Walt Disney stelde zich Fantasyland voor als een plaats waar sprookjes uitkomen. Voor hem was een kasteel het beste symbool om een weg te vinden naar die fantasiewereld en naar dromen en magie.

De inspiratie
Kastelen in Disney Parken over de hele wereld zijn geïnspireerd op de Europese architectuur, maar in Disneyland Parijs wilden de ontwerpers van Walt Disney Imagineering iets anders creëren. De inspiratie komt deels uit de illustraties in Les Très Riches Heures du Duc de Berry, maar ook van de Mont-Saint-Michel in Normandië, die de indruk wekt dat er een kasteel uit de aarde omhoogkomt.

Op de twee met goud versierde torens zie je gouden slakken naar de top gaan - een kleine hommage aan een typisch Franse culinaire traditie uit Bourgondië!

De muziek
Heb je ooit aandacht besteed aan de muziek die in het kasteel wordt gespeeld? Alle liedjes hebben wensen als thema. Zoals "When You Wish Upon A Star" uit Pinocchio (1940) of "Once Upon A Dream" uit Doornroosje (1959).

Een permanente tentoonstelling
Op de eerste verdieping bevindt zich de Galerie de la Belle au Bois Dormant die het verhaal van de Disney-klassieker weergeeft. U kunt er negen authentieke d'Aubusson-wandtapijten zien die speciaal voor ons park met de hand zijn gemaakt, evenals negen glas in loodramen die zijn gemaakt door Paul Chapman, die uit zijn pensionering is teruggekomen nadat hij had geholpen bij de restauratie van de glas in loodramen van de Notre Dame kathedraal.

Een reusachtige huisgenoot
Als je je avontuurlijk genoeg voelt, kun je onder het kasteel door gaan. Je vindt er een 3,05 meter hoge en 28 meter lange draak. Toen het Disneyland Park in Parijs werd geopend, was de draak de grootste Audio-Animatronics®-figuur ter wereld.

Afbeelding
Renovatie kasteel Disneyland Paris
Om het Sleeping Beauty Castle terug in perfecte staat te kunnen bewonderen tegen de 30ste verjaardag van het park start in januari 2021 een grote renovatie. Dit wordt meteen de meest ingrijpende sinds de opening van het Disneyland Parks. Je vindt meer informatie over deze renovatie in dit artikel.

 

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op maandag 04 januari 2021 09:35