Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Interview met Jeanne Debost, producer van het Disney Enchanted Christmas-seizoen

december 30, 2022 439
Hoe brengen we zo'n iconisch seizoen tot leven? Terwijl de feestdagen in volle gang zijn, vertelt Jeanne Debost, de producer van Disney Enchanted Christmas, over haar professionele reis en deelt ze haar visie, waarden en passie voor een buitengewoon beroep met ons.

Kunt u allereerst uw rol als producent toelichten?
Ik speel een centrale rol in de voorbereiding van het seizoen, aangezien ik verantwoordelijk ben om alles waar onze artistieke teams van dromen tot leven te brengen en daarbij te voldoen aan duidelijk omschreven specificaties. Ik zorg ervoor dat alle ideeën van de creatieve teams zo getrouw mogelijk worden gerealiseerd.

Uiteraard doe ik het niet allemaal alleen – wat ik vooral leuk vind aan dit beroep is dat ik kan samenwerken met veel teams met ongelooflijk uiteenlopende talenten. Zij zijn de echte experts! Bij Disneyland Paris hebben we 16.000 Cast Members die in 500 verschillende beroepen werken. Dit geeft u een idee van het aantal verschillende teams dat aan zo'n grootschalig project kan worden ingezet! Kostuummakers, showregisseurs, decorontwerpers, propontwerpers en technici behoren tot de vele essentiële beroepen die bijdragen aan het tot leven brengen van Disney Enchanted Christmas!

Je produceert nu al drie jaar Disney Enchanted Christmas. Waren er bepaalde uitdagingen?
Natuurlijk! Elk seizoen brengt zijn uitdagingen met zich mee, die ertoe bijdragen dat dit beroep zo boeiend en veelzijdig is. Ik had de afgelopen twee jaar al aan de kerstperiode gewerkt, maar dit jaar had ik voor het eerst de leiding over Mickey's Dazzling Christmas Parade, die in 2021 werd gelanceerd door mijn collega, producer Astrid Gomez. Voor dit seizoen hebben we de audiomix - de finishing touch van de soundtrack - verbeterd, zodat onze gasten kunnen genieten van de best mogelijke geluidservaring, ongeacht de plek die ze kiezen om naar de parade te kijken. Dit project gaf me de kans om samen te werken met Dan Scott, de geluidstechnicus die al vele jaren samenwerkt met onze muziekproducent Jonathan Barr. Dan staat bekend om het creëren van dit specifieke type mix met behulp van unieke technologie. Hij bewerkt studio-opnames voor onze parken.

We zijn constant op zoek om elk seizoen te upgraden door nieuwe ervaringen aan te bieden. Daarom wilden showregisseur Emanuel Lenormand en ik een gloednieuwe act toevoegen aan de Let's Sing Christmas! optreden in Videopolis. Om dit idee tot leven te brengen, hebben kostuumteams nieuwe oogverblindende accessoires voor Minnie ontworpen, en ik heb ook samengewerkt met onze decorontwerper Olivier Dusautoir en decoratieteams om onze parken te versieren met nieuwe ornamenten.

Laten we het hebben over uw professionele reis. Wat heb je gestudeerd en hoe ben je bij Disneyland Paris terechtgekomen?
Aan het begin van mijn studie studeerde ik beeldende kunst. Daarna specialiseerde ik me in podiumkunsten – met name opera – en cultuurbeleid, voordat ik solliciteerde naar een functie bij Disneyland Paris.

Ik heb zowel een artistieke als een technische achtergrond – ik hou niet alleen van kunst en muziek, maar ben ook gepassioneerd door onder andere alles wat met het podium te maken heeft. Ik ben geïnteresseerd in het combineren van al deze elementen. Naast mijn werk als producer bij Disneyland Parijs, werk ik ook als showregisseur en bedrijfsleider. Ik heb voornamelijk opera's opgevoerd en toen ik jonger was, heb ik zelfs operazangles gevolgd.

Welke waarden draag je elke dag uit in je job?
Ik moet een carrière hebben die zowel voor mij als voor andere mensen betekenisvol is, en de feestdagen gaan helemaal over het vieren van waarden - het is een tijd om samen te komen met familie, te delen, voor elkaar te zorgen, magische en feestelijke herinneringen te creëren, enz. Dit seizoen weerspiegelt niet alleen mijn eigen waarden, maar het brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee tijdens de feestdagen, aangezien onze gasten meer dan ooit op zoek zijn naar een magische dag.

In mijn werk is het ook belangrijk om rekening te houden met het milieuaspect, aangezien Disneyland Paris overal in het resort energiebesparende maatregelen treft. Daarom hebben we ook maatregelen toegepast die helpen onze ecologische voetafdruk te verkleinen voor het Disney Enchanted Christmas seizoen. Zo zijn 100% van de lampen die we gebruiken voor de kerstperiode LED-lampen.

Ik heb me altijd ingezet om de toegang tot cultuur voor mensen met een handicap te bevorderen. Daartoe werkte ik samen met de vzw Culture H om onze teams bewust te maken van hoe ze mensen kunnen ontvangen die vanwege hun handicap misschien niet volledig kunnen deelnemen aan amusementsactiviteiten. Zo hadden we de gelegenheid om een groep kinderen met cognitieve beperkingen te verwelkomen als onderdeel van een evenement georganiseerd door onze CSR (Corporate Social Respons sabiliteit) teams. Tijdens dit evenement ontdekten ze Let's Sing Christmas! vanuit een andere hoek, doordat ze deelnamen aan verschillende workshops. Ze kregen niet alleen de show te zien, maar ze kregen ook de kans om naar muziek te luisteren, kostuums aan te raken, de teams te ontmoeten en zelfs te dansen!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender