Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Terug in de Tijd: Walt Disney Studios Park opening op 16 maart 2002

maart 16, 2022 1421

Op 12 april 2022 blaast Disneyland Paris alweer 30 kaarsjes uit op de verjaardagstaart, maar dit is niet het enige jubileum van 2022. Het is in dit jaar namelijk ook precies 20 jaar geleden dat het Walt Disney Studios Park voor het eerst haar poorten opende. Daarom blikken we met de 20 jaar Walt Disney Studios Park-reeks terug naar de opening aan de hand van een verzameling persfoto’s.


In 30 jaar Disneyland Paris is het Disneyland Park in grote lijnen hetzelfde gebleven, enkele attracties zijn toegevoegd of aangepast. Het Walt Disney Studios Park daarentegen is een ander verhaal, wanneer we nu terugkijken naar hoe het park eruitzag toen de eerste gasten naar binnen liepen, is er weinig wat niet veranderd is tijdens de 20 jaar dat het Walt Disney Studios Park bestaat.


Hierboven vind je de oorspronkelijke parkplattegrond, zoals deze eruitzag in 2002, het jaar waarin de grote opening was. Het park bevatte toentertijd duidelijk nog weinig attracties en deze zijn bijna allemaal aanzienlijk aangepast of zelfs helemaal verdwenen. Uiteraard met het grote uitbreidingsplan voor de komende jaren, zal het park uitgroeien tot een waardig op zichzelf staand park, terwijl het voorheen vaak het ondergeschoven kindje bleef onder de Disney Parken wereldwijd.

Het idee achter het Walt Disney Studios Park is dat het doet lijken alsof je in een werkende filmstudio rondwandelt en alles kunt ontdekken over de geschiedenis en het proces achter het maken van films. Daarom was oorspronkelijk het park onderverdeeld in de gebieden Front Lot, Animation Courtyard, Production Courtyard en Backlot.


Net als bij de opening van het Franse Disney Resort in 1992, werd ook in 2002 aandacht besteed aan de grootse opening van het Walt Disney Studios Park. Zo werd er in Nederland en België een speciale tv-special uitgezonden onder de naam Grand Opening Walt Disney Studios. Deze uitzending werd gepresenteerd door de Nederlandse Irene Moors en de Vlaamse Koen Wauters. Vier bijzondere Nederlandse en Vlaamse kinderen waren uitgenodigd om in het park op zoek te gaan naar vier sleutels, waarmee ze het park konden openen. Veel kijkplezier! In verband met muziekrechten zijn enkele liedjes gedempt door YouTube.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender