Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Een reis door de tijd met Disney reclames - Deel 2

maart 18, 2021 282
In het eerste gedeelte van onze tijdreis met Disney reclames begonnen we in 1991 en vlogen we door naar 1995. Vandaag gaan we verder en beginnen we in 1996. We eindigen onze reis door de tijd in 2003. Het jaar waarin het VHS-tijdperk, waar deze reclames vandaan komen, ook een beetje ten einde kwam.


1996 M'n Opa en ik...
In 1996 gooit Disney het over een heel andere boeg. In plaats van beelden van het park zien we een opa met zijn kleindochter in Disneyland Paris. Ze vraagt zich af hoe oud haar opa eigenlijk is. Veel van het park zien we echter niet in deze reclame.


Afbeelding
Space Mountain
In 1995 opende Disneyland Paris een nieuwe achtbaan met de naam Space Mountain. Aangezien deze toevoeging aan Discoveryland reden was voor promotie van de attractie, werd er een grootse reclamecampagne opgezet. Hieronder viel de volgende reclame, welke terug te vinden is op een VHS uit 1996.


1997 Disneyland Parijs - Wie droomt er niet van?
In 1997 bestond Disneyland Parijs vijf jaar. Dit viel samen met de release van De Klokkenluider van de Notre Dame. Daarom werd ervoor gekozen om het vijfde verjaardagsfeest te baseren op deze film. Dit zien we ook een beetje terug in de reclame met dit jongetje wat 'een beetje verlegen' is.


De volgende reclame laat een jongen en een meisje zien die elkaar de hele tijd tegenkomen in het park. Ogenschijnlijk lijken ze elkaar wel in elkaars armen te willen sluiten, of toch niet? Zoals bij voorgaande reclames is Disney afgestapt van het promoten van het resort doormiddel van beelden van het park, maar staat meer de beleving door de gasten centraal.


1998 There's magic in the air
De magie hangt in de lucht in 1998. We zien een gezin volop genieten van Disneyland Paris. Uiteraard worden er vele foto's gemaakt, maar iedere keer verdwijnen de fotorolletjes...


1999 Ben jij groot genoeg om klein te worden?
Er komt iets groots naar Disneyland Paris in 1999. Of zijn wij juist klein? Ter promotie van de nieuwe 4D-film Honey, I Shrunk the Audience, die de plek in nam van Captain EO, werd deze reclame uitgebracht. De vraag was alleen: Ben jij groot genoeg om klein te worden?


2000 Disneyland Parijs - Wie droomt er niet van?
Een nieuw millennium brak aan in 2000. Disneyland Paris kwam met een nieuwe reclame. Met in de hoofdrol een jongen die de handtekening van Mickey Mouse wil krijgen. Wie droomt er niet van? was dit jaar ook voor het laatst te horen als slogan.


Afbeelding
2001 Kom en laat je betoveren
De nieuwe slogan Kom en laat je betoveren zien we voor het eerst in deze nieuwe reclame. Een meisje ontmoet al haar favoriete Disney figuren, maar eentje blijft natuurlijk haar grote favoriet.


Walt Disney Studios komt er aan
Naast de Disneyland Paris reclame debuteerde dit jaar ook de eerste teaser voor het nieuw te openen Walt Disney Studios Park. Met korte shots wordt het publiek al lekker gemaakt met wat komen gaat als het tweede park van het resort opent. Aangezien dit park nog in aanbouw was, zijn ook nu weer opnames gebruikt uit Amerika. Tevens heeft de naamswijziging plaatsgevonden van Disneyland Paris naar Disneyland Resort Paris.


2003 Kom en laat je betoveren door de wereld van film - Walt Disney Studios
In 2003 worden de bewoners van het Disneyland Park opgeschrikt door herrie, wat van de nieuwe buren lijkt te komen. Donald gaat poolshoogte nemen en ontdekt wat er bij de buren te beleven valt. In deze reclame zien we, in tegenstelling tot de eerste teaser, beelden uit het nieuwe Walt Disney Studios Park.


Met deze laatste reclame sluiten we onze reis door de tijd af. Als je zo alle reclames op een rijtje zet zie je een duidelijke evolutie door de jaren heen op diverse vlakken. Verder roepen deze reclames, voor wie opgegroeid is met de VHS vast ook weer herinneringen op van de momenten waarop je de Disney Classics op video bekeek. Welke reclame of reclames herinner jij je nog?
Beoordeel dit item
(0 stemmen)