Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Wish: Een bezoek aan de Meyer Werft

november 02, 2021 876

Index

In 2016 kondigde Bob Iger aan dat de Disney Cruise Line vloot zou worden uitgebreid. Nu vijf jaar later is de eerste van drie schepen al in een vergevorderd bouwstadium. De ideale tijd om dit magnifieke bouwwerk in het echt te gaan bekijken. Daarom bezochten we de Meyer Werft in Papenburg (D).De huidige vloot van de Disney Cruise Line bestaat uit vier cruiseschepen, namelijk de Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream en Disney Fantasy. De eerste reis van de Disney Cruise Line was met de Disney Magic op 30 juli 1998. De Disney Wonder, die net als de Disney Magic door het Italiaanse Fincantieri gebouwd is, maakte haar eerste vaart op 15 augustus 1999. In 2011 wordt de Disney Dream in gebruik genomen en in 2012 volgde de Disney Fantasy. Beide schepen werden vervaardigd in de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland.

Disney Cruise Line koos er opnieuw voor om een samenwerking aan te gaan met de Meyer Werft. Met hen werd namelijk een overeenkomst getekend voor nog eens drie nieuwe schepen, waarvan de Disney Wish de eerste in de rij is, deze moet in 2022 gereed zijn voor de vaart. Daarna volgen dus nog twee schepen uit dezelfde scheepswerf, welke vooralsnog geen officiële naam hebben en bekend staan onder hun projectnamen Disney Triton II en Disney Triton III. Deze schepen zullen in 2024 en 2025 gereed zijn. De Disney Wish werd voorheen ook Disney Triton genoemd. De naam is afkomstig van de Triton Klasse, waartoe deze drie schepen behoren.


De Meyer Werft is een familiebedrijf in het Duitse Papenburg, dat al bestaat sinds 1795. Zoals eerder genoemd werkten ze al samen met Disney Cruise Line voor de levering van de Disney Dream en de Disney Fantasy. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van de Disney Wish. Wanneer je geïnteresseerd bent in cruiseschepen en de bouw daarvan en de lange geschiedenis van deze scheepswerf, dan is een bezoek aan het bezoekerscentrum van de Meyer Werft zeker een leuk uitstapje, mits je natuurlijk een beetje in de buurt woont. In dit bezoekerscentrum krijg je daarnaast een kijkje in de scheepswerf, waar de Disney Wish gebouwd wordt. We nemen jullie graag mee op een digitale tour door Besucherzentrum Meyer Werft.


Vorige 1/3 Volgende »

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 03 november 2021 12:35

Laagste prijs kalender