Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris - 30 jaar verbeelding en innovatie

april 29, 2022 140
"Disneyland zal blijven groeien, uitbreiden en nieuwe manieren bieden om plezier te hebben, te leren en avonturen te delen", aldus Walt Disney. Disneyland Paris - dat de baanbrekende visie van zijn oorspronkelijke oprichter vervult - is zelf een plaats die sinds de opening heeft geïnnoveerd, door gebruik te maken van de nieuwste technologie om de ervaring van onze gasten te verbeteren.

Bij de opening was één van de iconische attracties van het Park - Le Visionarium: Un Voyage à Travers le Temps (1992-2004), al de enige attractie ter wereld die het circarama-proces - een 360-graden filmtheater - combineerde met ultramoderne Audio-Animatronics personages - Nine-Eye en Timekeeper - als onderdeel van een ongelooflijke reis door de tijd aan de zijde van Jules Verne.

In 1993 werd de eerste looping achtbaan in een Disney Park geopend. Hij kreeg de naam Indiana Jones and the Temple of Peril. En het jaar daarop ontwierpen Imagineers de allereerste achtbaan met muziek aan boord: Casey Jr. - Le Petit Train du Cirque. Deze laatste gaf een voorproefje van het audiosysteem dat werd geïnstalleerd in Space Mountain - From the Earth to the Moon (1995). Maar dat is nog niet alles, want deze attractie - die werd omschreven als "het grootste avontuur van het heelal" - bevatte ook een unieke katapultlancering, in een iconisch kanon dat was geïnspireerd op de roman van Jules Verne. Het was echt baanbrekend voor die tijd, en als gevolg daarvan won de attractie een THEA Award in 1995 - dat is het equivalent van een Oscar voor attracties!In 2014 was het de beurt aan de Ratatouille: The Adventure attractie om te innoveren dankzij een nooit eerder vertoonde combinatie tussen een rittenstelsel zonder rails en 3D-projecties van beelden geïnspireerd op de animatiefilm van Disney Pixar.Op Avengers Campus staan deze zomer ook heel wat vernieuwende ervaringen te wachten, die de grenzen van creativiteit en storytelling zullen verleggen. Daar kun je Tony Stark volledig op vertrouwen!

Disney D-Light - de iconische dagelijkse pre-show van onze 30e Verjaardag - is ook een technologisch wonder, want het bevat niet minder dan 150 gesynchroniseerde drones die het logo van de 30e Verjaardag vormen in de lucht boven Disneyland Paris, samen met andere sprankelende figuren, wat de eerste ervaring van deze soort is in een Disney Park.Innoveren betekent ook voldoen aan en zelfs anticiperen op de behoeften van onze gasten. Ons resort is voortdurendop zoek naar mogelijkheden om technologie in te zetten om nieuwe ervaringen te bieden, wat we hebben gedaan toen we onze mobiele app ontwierpen die allerlei diensten biedt (restaurantreservering, wachttijdbeheer, enz.), waardoor het voor de gasten mogelijk is om optimaal te genieten van elk bezoek.
Het betekent ook het ontwikkelen van innovatieve en toegewijde benaderingen van toegankelijkheid, zoals MagicAll, dat bedoeld is om de ervaring van onze gasten met een handicap te verbeteren door hen de mogelijkheid te bieden hun niveau van autonomie te beoordelen, of het bevorderen van de aanpassing van onze verschillende shows in Franse gebarentaal om het mogelijk te maken dat zoveel mogelijk mensen zich kunnen onderdompelen in onze verhalen.

Innoveren betekent ook gebruik maken van technologie om het milieu te beschermen.
Op 30 september 2010 ging Disneyland Paris een partnerschap aan met Veolia voor de bouw van een waterzuiverings- en recyclagefabriek - de eerste keer dat een themapark dit deed - waardoor sinds 2013 meer dan 2 miljoen kubieke meter drinkbaar water kon worden bespaard.En vorige week kondigde Disneyland Paris aan dat het eerste deel van de zonneoverkappinginstallatie nu operationeel is: er zal nu 10 GWh per jaar worden geleverd - wat gelijk staat aan het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 4.800 inwoners. De zonnecentrale, die is ontwikkeld via een co-investering met het Franse bedrijf Urbasolar en waarvan de bouw in de herfst van 2020 is gestart, zal tegen 2023 36 GWh per jaar produceren - wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 17.400 inwoners - en zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) in Val d'Europe met ongeveer 890 ton CO2 per jaar. De installatie, waarop reeds meer dan 46.000 fotovoltaïsche panelen zijn geïnstalleerd op de belangrijkste parkeerplaats voor de gasten, zal na voltooiing één van de grootste in Europa zijn. De zonneluifels wekken hernieuwbare energie op en bieden tegelijkertijd extra voordelen voor de gasten, zoals schaduw en beschutting tegen direct zonlicht, regen of sneeuw.
Dit is een geweldige manier om onze wereld elke dag een beetje helderder te laten schijnen... met respect voor onze planeet!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender