Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Pars 30 jaren shows en magie

mei 04, 2022 171
Al 30 jaar lang worden in Disneyland Paris dag in dag uit adembenemende shows, betoverende parades en duizelingwekkende avondspektakels aangeboden om gasten van alle leeftijden te betoveren. Dit is een gelegenheid om een diepgaander overzicht te geven van de verscheidenheid en de uitstekende kwaliteit van de shows die men in ons resort kan ontdekken.

De shows maken integraal deel uit van de ervaring die Disneyland Paris biedt. En er wordt altijd een vleugje Disney-magie aan toegevoegd, om ze uniek te maken.

Van het Frontierland Theater tot Studio D, de verschillende zalen van het resort zijn de perfecte plaatsen om allerlei soorten muziektheaterproducties op te voeren. Zo deed in het Videopolis Theater Disney Classics, the Music and the Magic (1997-1998) - met verschillende scènes die iconische momenten uit Disney-klassiekers voorstelden - denken aan de mooiste Broadway-shows, terwijl The Legend of the Lion King (2004-2009) meer geïnspireerd was door de musical, aangezien het een toneelbewerking was van het verhaal van de animatiefilm.  

In Disneyland Paris is interactie altijd erg belangrijk, of het nu gaat om eenstemmig zingen met je favoriete Characters in de Frozen Sing-along (2015-2018) of leren omgaan met een lichtzwaard in de Jedi Training Academy (2015-2017). Soms blijft de ervaring niet beperkt tot het podium. Zo zweven er in Disney Junior Dream Factory in het Walt Disney Studios Park ontelbaar veel rookbubbels in de zaal, die ruiken naar suikerspin. En in Animation Celebration zijn het de gasten die rondlopen - in Frozen: A Musical Invitation mogen ze van Kristoffs schuur naar Elsa's ijskasteel reizen.Soms nemen acrobaten samen met zangers, dansers en muzikanten deel aan shows, zoals in Tarzan, The Encounter (2000-2012) of The Lion King: Rhythms of the Pride Lands, die momenteel wordt gespeeld. Hetzelfde geldt voor schaatsers. In de show Mickey's Winter Wonderland (1998-2012) waren bijvoorbeeld schaatsvoorstellingen te zien.

Ook de circuskunsten worden in Disneyland Paris in ere gehouden, of het nu gaat om de show Mulan The Legend (1998-2002), die het verhaal van de jonge heldin vertelt dankzij de talenten van artiesten uit verschillende Chinese groepen, of Disney's Toon Circus Parade, een unieke combinatie van circuskunsten en een parade, die in 2001 op Main Street U.S.A. liep.

Wat de magie betreft, die maakt natuurlijk deel uit van de show Mickey and the Magician, die sinds 2016 wordt aangeboden in het Walt Disney Studios Park, en die werd opgevoerd in samenwerking met de wereldberoemde Britse illusionist Paul Kieve.

Elke parade in Disneyland Paris is ook uniek. De allereerste - Disney Classics Parade (1992-1994) - was al vernieuwend, omdat het een uniek audiosysteem had dat het mogelijk maakte dat elke praalwagen zijn eigen themamuziek had. Voor het nieuwe millennium had Disney's ImagiNations parade (1999-2001) de hoogste praalwagens die ooit voor Disneyland Paris zijn ontworpen - tot 11 meter hoog! Disney's Once Upon a Dream Parade (2007-2012) deed een beroep op de vijf zintuigen en elke praalwagen was versierd op basis van twee Disney tekenfilmklassiekers - in plaats van één. In die parade was dus een ongekend aantal films vertegenwoordigd.Wat nachtelijke spektakels betreft, terwijl Tinker Bell's Fantasy in the Sky (1998-2004) het Disneyland Park op een uitzonderlijke manier verlichtte, door elfenstof over de verschillende gebieden te verspreiden, werd de projection mapping technologie voor het eerst in het Park geïntroduceerd op 31 oktober 2004, als onderdeel van het Phantom Wedding evenement. Beelden werden geprojecteerd op Phantom Manor. Dit maakte de weg vrij voor de creatie van tal van projection mapping-gebaseerde shows, zoals het iconische Disney Dreams! (2012-2017) en de huidige pre-show van Disney Illuminations - Disney D-Light - op het kasteel van Doornroosje, of zelfs Star WarsTM: A Galactic Celebration (2017-2020) op The Twilight Zone Tower of TerrorTM.En vandaag combineert "Dream... and Shine Brighter" parade en show in een unieke reis, op het ritme van twee nieuwe liedjes en een twintigtal Disney-muziekjes, in het gezelschap van talrijke personages die rond bijzonder creatieve praalwagens verzameld zijn. In de geest van de 30e verjaardag van Disneyland Paris hebben de praalwagens een resoluut eigentijdse stijl, met abstracte vormen en iriserende en transparante materialen, die schitteren in de weerkaatsing van de zon en deze unieke show nog meer kracht bijzetten.Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden onder de tientallen andere shows die zijn ontworpen en geproduceerd door de leden van de afdeling Entertainment van Disneyland Paris. Zij zijn echte dromers dankzij wie onze wereld al 30 jaar lang elke dag een beetje feller straalt.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 04 mei 2022 10:12

Laagste prijs kalender