Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris onthult zijn grillige extravaganza show Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland

mei 28, 2024 153
Terwijl het zijn entertainmentaanbod blijft uitbreiden, lanceerde Disneyland Paris dit weekend Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland, een wilde nieuwe show die een moderne kijk biedt op het tijdloze verhaal van de Walt Disney Animation Studios-film Alice in Wonderland.

Een unieke muziekshow gepresenteerd in het onlangs onthulde theater in het Walt Disney Studios Park: "Theater of the Stars", gepresenteerd door EDF. Deze opwindende show, die loopt van 25 mei en nu te zien is tot 29 september 2024, zal gasten van alle leeftijden zeker meenemen in het konijnenhol en hen onderdompelen in een stedelijke versie van Wonderland!

Na de lancering van TOGETHER: a Pixar Musical Adventure, Disney Electrical Sky Parade met maximaal 500 drones en A Million Splashes of Color in de afgelopen maanden, is het resort nu verheugd om deze productie als geen ander in Disneyland Paris aan zijn line-up toe te voegen, zijn positie als entertainmentleider in Europa. Bovendien verlegt de plek waar dromen uitkomen, met deze geheel nieuwe theatrale bewerking van Alice in Wonderland, opnieuw de grenzen van het vertellen van verhalen.Terwijl de geliefde animatiefilm eindigt met een croquetspel tussen Alice en de Hartenkoningin – waarbij er geen winnaar is – biedt de nieuwe show van Walt Disney Studios Park een andere draai aan de slotscène door de gasten onder te dompelen in een bizar theekransje dat plaatsvindt in de hart van Wonderland in aanwezigheid van Alice en haar vrienden. Toch zal het niet gaan zoals verwacht! Teleurgesteld door het feit dat zij niet de enige eregast is, besluit de Hartenkoningin de muzikale strijd met hen aan te gaan. En aan zijn kant zal de Gekke Hoedenmaker proberen deze uit de hand gelopen situatie op zijn eigen onhandige manier aan te pakken.

Met een opwindende reeks muziekoptredens, luchtacrobatiek en BMX-stunts is dit extravaganza een unieke kans om een huiveringwekkende confrontatie tussen Alice en de Hartenkoningin bij te wonen. En als kers op de taart worden de gasten ondergedompeld in de ervaring, waarbij ze worden uitgenodigd om een rol te spelen in de uitkomst van het verhaal en te beslissen welke van de twee personages gevierd moet worden tijdens een adembenemende grote finale!Een kijkje achter de schermen van deze chaotische productie

     Meer dan 180 artiesten en technisch personeel werkten hand in hand om deze boeiende ervaring tot leven te brengen.
     De show vindt plaats op het grootste podium van het resort, dat 68 meter lang, 26 meter diep en 16 meter hoog is (centraal podium).
     Het podium beschikt over een skatepark, bestaande uit 9 hellingen variërend van 2,50 tot 3,50 meter hoog en biedt plaats aan 10 BMX-rijders die de kaarten van de Queen of Hearts belichamen.
     Het podiumgedeelte omvat ook 7 trampolines, waaronder een trampoline van 14 meter op het centrale podium en twee “tramp-walls” van 3,50 meter hoog.
     De decorstructuur bestaat uit 300 ton staal.
     Een jaar kostuumontwikkeling.
     20 kostuums zijn ontworpen door kostuumontwerpers van Disneyland Paris.
     Voor de show zijn 4.000 kostuumstukken en accessoires gemaakt.

 

Alice en de Hartenkoningin – een dualiteit verankerd in de popcultuur

Deze muzikale bewerking komt voort uit de verbeelding van showregisseur Matteo Borghi en is gemaakt om “een eerbetoon te brengen aan een Disney-klassieker” die verankerd is in de popcultuur op een interactieve, leuke en zeer kleurrijke manier! Naast veel knipoogjes naar iconische elementen uit de Disney-animatiefilm uit 1951, heeft de show een modern tintje gekregen waarbij er geen goede of slechte karakters zijn. “Beide protagonisten zijn interessant en brengen ideeën over die niet tegengesteld zijn, maar complementair. Alice belichaamt het idee dat je in je dromen moet geloven, in je verbeelding moet geloven. Zo kan ieder van ons zijn eigen universum creëren en de wereld veranderen. Het is duidelijk dat de Hartenkoningin veel egocentrischer is. Ze gaat haar eigen visie verdedigen, namelijk dat je in jezelf moet geloven om te slagen in wat je ook doet. Beide boodschappen zijn belangrijk, en deze dualiteit komt tot uiting in de betrokken muziek- en artistieke disciplines.” – Matteo Borghi. Terwijl Alice de gasten onderdompelt in een pop-geïnspireerde sfeer die haar vrolijke persoonlijkheid weerspiegelt en haar verlangen om samen met de Mad Hatter feest te vieren, leeft de Queen of Hearts in haar eigen, op klassieke rock geïnspireerde wereld!

Deze niet te missen ervaring komt meerdere keren per dag tot leven in het grootste openluchttheater van het resort, met een capaciteit van 2.800 toeschouwers. Deze setting is de perfecte speeltuin om het niveau van interactie met het publiek naar een hoger niveau te tillen, zeker nu het podium 10 meter dichter bij de tribunes is.Gedurfde inrichting gecombineerd met adembenemende sportieve en artistieke uitvoeringen Creëer een opwindende sfeer

Exclusief ontworpen voor Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland, speelt het decor een sleutelrol bij het leveren van een nooit eerder vertoonde ervaring in Disneyland Paris. Om deze ontzagwekkende setting tot leven te brengen, haalde decorontwerper Olivier Dusautoir zijn inspiratie niet alleen uit de oorspronkelijke wereld van de animatiefilm, maar ook uit de ‘pop art’-beweging die elementen uit straatkunstculturen samenbrengt, zoals muurschilderingen, waardoor het spectaculaire podium van 68 meter lang en 26 meter diep er heel eigentijds uitziet! Extra elementen zoals opgestapelde containers met opvallende kleuren zijn toegevoegd om het podium een industrieel aspect te geven.

Om ervoor te zorgen dat deze buitengewone speeltuin nog levendiger en meeslepender zou zijn, zijn er verschillende soorten apparatuur – waaronder dertien ingebouwde schermen en pyrotechnische apparaten – zowel op het podium als rond het zitgedeelte geïnstalleerd. De trampolines aan de voet van de tribunes voegen een extra vleugje plezier toe aan deze spannende ervaring!

Gasten zullen ook in hun handen klappen op de pakkende ritmes van vijf originele liedjes die de tegengestelde persoonlijkheden van de personages weerspiegelen. Geïnspireerd door de melodieën van de animatiefilm, werd de soundtrack opgenomen in Nashville in de Verenigde Staten. Nashville staat bekend als de 'songwritinghoofdstad van de wereld' en is gevuld met studio's die blijk geven van uitstekende expertise als het gaat om het opnemen van moderne en zeer ritmische geluiden. Guillaume Coignard, een muziekproducent bij Disneyland Paris, wilde “elke centimeter van deze enorme ruimte met muziek vullen door elk instrument als een actief en levendig personage te behandelen.”

Bovendien hebben voor While de teams aan de andere kant van de Atlantische Oceaan arrangementen opgenomen die de essentie van twee totaal verschillende muzikale universums – pop versus rock – vastleggen, zesenveertig artiesten, waaronder drie zangers, drie achtergrondzangers, één gitarist, één keytarspeler en twee percussionisten zullen zichzelf overtreffen op het podium om de gasten mee te nemen in een onvergetelijke muzikale strijd tussen de bands.

Om industriële elementen in de geluidsomgeving te integreren, ontwierp Disneyland Paris bovendien speciale drumstellen met behulp van stookolietanks. Toen de structuren van deze unieke instrumenten eenmaal tot leven waren gebracht, werden ze bedekt met drumvellen om percussiegeluiden te produceren die vergelijkbaar zijn met tom-toms en basdrums.

Naast de unieke muzikale sfeer, biedt de show ook ongelooflijke optredens! Terwijl acrobaten de ‘trampo-muren’ overnemen die het torenhoge karakter van de sets weerspiegelen, voeren BMX-rijders stunts uit op het geluid van muziek, waardoor opvallende beelden en choreografieën ontstaan!

Kostuums zijn een ander noodzakelijk ingrediënt dat nodig is om magische shows te creëren. Voor Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland deden de kostuumontwerpteams een beroep op de talenten van de coutureworkshop van Disneyland Paris en de expertise van verschillende in Ile-de-France gevestigde workshops die gespecialiseerd zijn in mode, haute couture en entertainment om de visies van kostuumontwerpers Isabelle Antoine en Malika Sif werkelijkheid te maken. Terwijl de twee modespecialisten een ‘popster-geïnspireerde’ en ‘heel schattige’ look voor Alice bedachten, brachten ze een ‘gedurfde’ en ‘glamoureuze’ outfit voor de Queen of Hearts tot leven door samen te werken met de Parijse werkplaats Bas et Hauts.

De teams werkten ook nauw samen met de studio FBG 2211 om moderne kostuums te creëren die perfect bij het decor passen, zoals de speelkaarten die doen denken aan de hiphopbeweging of de acht bloemen met een spanwijdte van 2,60 meter! Onder de andere ongelooflijke leveranciers die deelnamen aan het kostuumcreatietraject, heeft de werkplaats van Blin et Ghuilhem bijgedragen aan het ontwerpen van de hoeden van het Witte Konijn en Caterpillar. Het huidige Wonderland is niet alleen gevuld met grillige wezens, maar herbergt ook een scala aan moderne rekwisieten, zoals het spectaculaire voertuig van de Queen of Hearts dat tot leven werd gebracht in samenwerking met Planète Vapeur, een in Nice gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in grillige parades en straatentertainment. In totaal hebben meer dan 150 Franse en Europese bedrijven hun krachten gebundeld om deze opwindende ervaring te creëren!Duizenden liefdadigheidskinderen waren deze zomer uitgenodigd

Gedurende de zomer worden duizenden kinderen van de vereniging Secours Populaire uitgenodigd om de show te ontdekken. Deze ervaring vormt een aanvulling op een dag in de parken, waar ze samen met hun favoriete personages kunnen genieten van attracties, optochten en shows.

Voor jongeren zonder regelmatige toegang tot culturele ervaringen wil het ontdekken van de betoverde en opnieuw bedachte wereld van Alice in Wonderland een bron van inspiratie zijn en tegelijkertijd een onvergetelijk moment van escapisme bieden.

Dit initiatief maakt deel uit van de voortdurende inzet van Disneyland Paris voor inclusie en toegang tot cultuur voor iedereen. Het resort hoopt de horizon van de lokale jeugd te helpen verbreden en hun verbeelding te voeden.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 28 mei 2024 18:41

Laagste prijs kalender