Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris FASTPASS

december 16, 2020 1743

De Disneyland Paris FASTPASS wordt momenteel niet meer gebruikt in Disneyland Paris.
Wel is er de mogelijkheid om een betaalde toegang te krijgen tot de de snelle rij , meer info hierover: Disney Premier Access.

Wanneer je één of beide Disney Parken bezoekt van Disneyland Paris wil je natuurlijk zoveel mogelijk doen als je maar kan. Maak daarom gebruik van de FASTPASS, zodat je bij de meest populaire attracties sneller toegang hebt via de speciale FASTPASS-ingang. Zo bespaar je tijd en kun je dus extra veel doen op een dag. Disneyland Paris biedt diverse soorten FASTPASS aan. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn, zodat je eenvoudig kunt bepalen welk type het best bij je past.
FASTPASS
De standaard FASTPASS is beschikbaar voor alle bezoekers van het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Je kunt namelijk gebruik maken van de FASTPASS als je een geldig entreebewijs in je bezit hebt. Het maakt hierbij niet uit of je het ticket gekocht hebt aan de kassa, geboekt hebt in je hotelverblijf of je in het bezit bent van een jaarpas. Deze vorm van FASTPASS is geheel kosteloos.


Wanneer je een FASTPASS wilt gebruiken ga je naar één van de FASTPASS-attracties, een overzicht vind je hieronder. Bij de attracties staan FASTPASS-automaten waar je je ticket scant. Je ontvangt een papieren FASTPASS-ticket met daarop een tijdsperiode waarin je terug kunt komen om via de FASTPASS-ingang de attractie te betreden. Deze tijdsspanne is 30 minuten. Wanneer het je tijd is om je FASTPASS te gebruiken ga je direct naar de speciale FASTPASS-ingang en lever je je FASTPASS-ticket in bij de Cast Member. Via deze rij zit je binnen afzienbare tijd in één van de populaire attracties van de Disney Parken.

Goed om te weten: je kunt maximaal één FASTPASS per keer per entreeticket nemen. Op het FASTPASS-ticket staat ook vanaf welke tijd je weer een nieuwe FASTPASS kunt nemen, uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid. Normaliter kun je een nieuwe FASTPASS nemen wanneer je de vorige FASTPASS gebruikt hebt of in ieder geval maximaal twee uur na het nemen van je vorige FASTPASS. Per attractie is een maximaal aantal FASTPASS-tickets beschikbaar, waardoor het dus kan zijn dat later op de dag deze niet bij alle attracties beschikbaar is. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk al een FASTPASS te nemen van je favoriete FASTPASS-attractie. Tevens kan het voorkomen dat door bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het erg rustig is, een attractie die dag geen FASTPASS beschikbaar heeft.

Super FASTPASS
Naast de gratis standaard FASTPASS zijn er ook FASTPASS-varianten die je kunt aanschaffen. Dit kun je, afhankelijk van beschikbaarheid, tijdens de reservering van je verblijf in één van de Disney-hotels, online via de officiële website of ter plaatse bij de conciergerie van je Disney-hotel of bij de speciale FASTPASS-kassa aan de ingang van de Disney Parken. De Super FASTPASS is verkrijgbaar in twee varianten. Afhankelijk van de periode kost deze Super FASTPASS tussen de 30 en 45 Euro (prijzen per bezoeker, vanaf 3 jaar). Super FASTPASS-tickets zijn beperkt, dus het kan voorkomen dat op je gewenste datum de Super FASTPASS naar keuze niet beschikbaar is. Let op: wanneer je de Super FASTPASS wil aanschaffen moet je voor die dag wel beschikken over een hopper-ticket, zodat je beide parken kunt bezoeken. Beide types hebben zowel attracties in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Je dient namelijk alle drie de attracties op dezelfde dag te doen.

De Super FASTPASS is zoals eerder gezegd verkrijgbaar in twee varianten. Zo is er eentje die geschikt is voor de hele familie: Super FASTPASS Familie Attracties. De andere is ideaal voor de echte waaghalzen, namelijk: Super FASTPASS Spectaculaire Attracties. Iedereen die in het bezit is van één van deze twee types kan, op dezelfde dag, de drie attracties die behoren tot het type FASTPASS eenmaal doen via de FASTPASS-ingang. Het betreft de volgende attracties, afhankelijke van het type:

Super FASTPASS Familie Attracties:

Super FASTPASS Spectaculaire Attracties:

Ultimate FASTPASS
Voor de echte attractieverslinders is er nog de Ultimate FASTPASS. Ideaal als je een kort verblijf hebt in een drukke periode of gewoon heel veel attracties wilt doen tijdens je verblijf. De Ultimate FASTPASS is, zoals de naam al doet vermoeden, de ultieme FASTPASS. Wanneer je deze FASTPASS aanschaft, kun je namelijk alle attracties met FASTPASS minimaal één maal doen (afhankelijk van je type). Indien je verblijft in één van de Disney-hotels dan kun je je Ultimate FASTPASS vooraf tijdens je boeking van je hotel direct bij bestellen of anders ter plaatse bij de conciergerie. Verder is de Ultimate FASTPASS ook op de officiële website of ter plaatse bij de speciale FASTPASS-kassa's aan de ingang van de parken te koop. Het betreft wel een gelimiteerde hoeveelheid per datum, dus het kan voorkomen dat de Ultimate FASTPASS van je voorkeur niet meer beschikbaar is.

Voor de Ultimate FASTPASS kun je kiezen uit een variant van alle FASTPASS-attracties eenmaal (Ultimate FASTPASS Eenmalige Toegang) of de andere variant waarbij je onbeperkt alle FASTPASS-attracties kunt doen (Ultimate FASTPASS Ongelimiteerde Toegang). Het Ultimate FASTPASS-ticket is één dag geldig en koop je voor een specifieke datum. Let dus op dat je die dag over een hopper-ticket beschikt en daarmee toegang hebt tot beide parken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je Ultimate FASTPASS. De Ultimate FASTPASS geeft toegang tot de verderop vermelde attracties, daarnaast kun je deze Ultimate FASTPASS ook gebruiken bij Phantom Manor. De prijs is verschillend per type en afhankelijk van het seizoen. De Ultimate FASTPASS Eenmalige Toegang varieert tussen de 60 en 90 Euro. Voor de Ultimate FASTPASS Ongelimiteerde Toegang betaal je tussen de 120 en 150 Euro.


Disney Hotel FASTPASS
Wanneer je verblijft in één van de club-level kamers van de Disney-hotels (met uitzondering van de suites en de Castle Club van het Disneyland Hotel) heb je, naast de standaard FASTPASS, nog één extra FASTPASS per persoon per dag. Deze zogenaamde Disney Hotel FASTPASS kun je bij een FASTPASS-attractie naar keuze gebruiken en is zonder tijdslot, dus je gebruikt hem wanneer het je het beste uitkomt. Je krijgt deze Disney Hotel FASTPASS bij een verblijf in één van onderstaande club-level kamers:
- Castle Club, Disneyland Hotel
- Empire State Club, Disney Hotel New York - The Art of Marvel
- Compass Club, Disney Newport Bay Club
- Golden Forest Club, Disney Sequoia Lodge

Disney Hotel VIP FASTPASS
Bij een verblijf in één van de suites van de Disney-hotels of een Castle Club kamer in het Disneyland Hotel, krijg je tijdens je verblijf één Disney Hotel VIP FASTPASS per persoon. Deze is je gehele verblijf geldig en geeft je toegang tot alle FASTPASS-attracties zo vaak je maar wilt. Deze Disney Hotel VIP FASTPASS ontvang je bij suites in de volgende Disney Hotels:
- Suites en Castle Club kamers, Disneyland Hotel
- Suites, Disney Hotel New York - The Art of Marvel
- Suites, Disney Newport Bay Club
- Suites, Disney Sequoia Lodge


FASTPASS-attracties
Je kunt in zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park gebruik maken van FASTPASS. De onderstaande attracties beschikken over een FASTPASS-service.
Disneyland Park:

Walt Disney Studios Park

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender